فیکساتیو پاستل گچی

نویسنده: ایکاروس، تاریخ انتشار: چهارشنبه، ۱۱ اسفند ۱۴۰۰

یکی از بزرگترین مشکلاتی که هنرمندان حوزه پاستل در نقطه پایان کار با آن مواجه میباشند، مشکل فیکس شدن رنگها و پیگمنتها بر روی ساپورت است. پاستل گچی و خصوصا نوع نرم آن یک متریال بسیار ناپایدار است. گاهی مواقع حتی با یک باد و یا وزش نسبتا ملایم هوا دستخوش آسیب و تغییرات می شود. این متریال بر اثر مرور زمان از روی ساپورت پاک می شود و یا رنگهای آن با یکدیگر ترکیب شده و به کار آسیب جدی وارد می شود. برای رفع مشکل فیکس کردن این متریال راهکارهای زیادی وجود دارد که متاسفانه این راهکارها نیز خود دارای مشکلاتی هستند. یکی از این راهکارها قاب گرفتن اثر می باشد که این راه حل نیز دارای نقاط ضعف است. مشکلاتی از قبیل آسیب دیدن کار در حین قاب گرفتن و یا رفله های شیشه بعد از قاب گرفتن و تاثیر منفی آن بر روی اثر، از این قبیل می باشد. فراموش نکنید یکی از نکات قوت و مثبت متریال پاستل عدم رفله های ناخواسته می باشد که این نقطه قوت با قاب شیشه ای، بسیار ضعیف و تباه خواهد شد.


پاستل اشمینک

پاستل اشمینک


اما یکی دیگر از راههای فیکس کردن پاستل استفاده از مواد فیکساتیو است. این راه کار نیز دارای نقاط ضعف و مشکلاتی است. یکی از نکات منفی استفاده از فیکساتیو تاثیر منفی ایست که مواد داخل این ابزار بر روی پیگمنتهای حساس پاستل می گذارند و ممکن است منجر به تغییر رنگ در آن شود. نکته دیگر اینکه فیکساتیو بر اثر مرور زمان تغییر حالت داده و به کیفیت کار آسیب وارد می کند. اسپری های فیکساتیو بعضا درجات کنتراست در کار را تغییر می دهند و حالت کار را تخت کرده و زحمات طراح به هدر می رود. نکته دیگر در مورد این ابزار مه آلود کردن و مات کردن کار پاستل است که تاثیر بسیار منفی بر کار می گذارد. و یا ممکن است بعد از استفاده از فیکساتیو لبه ای کار شما به شدت تیز شده و حالت انعطاف و نرمی در کار شما از بین برود. مورد دیگر این اسپری ها زردی نا خواسته ای است که در اثر ایجاد می کند. توجه داشته باشید که ذکر این مطالب به معنای این نیست که اسپری های فیکساتیو بدون استثنا کار شما را خراب کرده و یا کیفیت آنرا کاهش می دهند. این نکات نسبی هستند و بر اساس تجربه و تحقیق به دست آمده اند. ممکن است در یک کار پاستل اسپری فیکساتیو به نحو عالی عمل کرده و حتی کیفیت کار را نیز ارتقاء دهد. استفاده از این ابزار به عوامل زیادی مانند جنس پاستل مصرفی، نوع ساپورت شما و مارک فیکساتیوی که از آن استفاده می کنید دارد. اما باید توجه کنید که زمانی که شما فیکساتیو را بر روی کار جای گذاری کردید به نقطه غیر قابل بازگشت رسیده اید. زیرا برداشتن اثر فیکساتیو از روی پاستل تقریبا غیر ممکن است.


پاستل پرایمر


برای پاستل نوعی ماده ابداع شده است که برای زیر سازی و شروع کار مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده پاستل پرایمر نام دارد. پاستل پرایمر تا حدی در فیکس کردن پاستل تاثیر داشته و همینطور این امکان را به هنرمند می دهد که به صورت لایه ای رنگهای خود را بر روی کار جای گذاری نماید. کمپانی های مختلفی دست به تولید پاستل پرایمر زده اند. کمپانی هایی مانند اشمینک، گلدن و همینطور آرت اسپکتروم. پاستل پرایمر را می توان بر روی سطوحی که بدون روغن هستند کار گذاری کرد. توجه داشته باشید که بسیاری از هنرمندان در حوزه طراحی ترجیح می دهند که بر روی بوم های نقاشی دست به خلق آثار هنری مانند طراحی ذغال یا پاستل بزنند. راه کار آماده سازی بوم ها و زیر سازی آنها با پاستل پرایمر است. در اینجا به معرفی چند برند معتبر که این مواد را تولید می کنند می پردازیم:


کمپانی اشمینک


اولین پاستل پرایمر که به معرفی آن می پردازیم مربوط به کمپانی اشمینک است. تهیه شده از پیگمنتهای رنگ طبیعی، مقاوم در برابر نور و نمره قابل قبول در برابر پیری دارد. در مقابل پاستل بسیار جاذب عمل میکند. پس از خشک شدن یک لایه الاستیک، مات و زبر را تشکیل می دهد. خاصیت الاستیکی این متریال بسیار با اهمیت است. زیرا اولا قدرت جذب پیگمنتهای پاستل را بالا می برد و در ثانی حالت برگشت پذیری ایجاد کرده که در برابر ضربه و تغییر شکل انعطاف پذیر است. موضوعی که باعث مقاومتر شدن نقاشی های پاستل خواهد شد. این پرایمر کاملا آماده مصرف بوده و حداکثر رقیق سازی آن اضافه کردن 20 درصد آب به محلول اصلی است.


پاستل پرایمر اشمینک

پاستل پرایمر اشمینک


کمپانی گلدن


برند بعدی مربوط به کمپانی گلدن است. این کمپانی یک شرکت متخصص در زمینه تولید انواع متریالهای زیر سازی و اکلیریک محور است. محصول تولیدی این شرکت برای پاستل، گلدن پاستل گراند است. این محصول مناسب برای زیر سازی متریالهایی مانند ذغال، پاستل می باشد. مواد به کار برده شده در این محصول صد در صد اکلریک محور هستند. این پرایمر بسیار غلیظ بوده و پیش از مصرف حتما بسته به نیاز باید با 20 تا 40 درصد آب رقیق سازی شود. توجه داشته باشید که بعد از رقیق سازی باید به سرعت استفاده شود زیر پس از مدتی ته نشین شده و فاقد کاربرد خواهد بود.

گلدن پاستل گراند

گلدن پاستل گراند


شرکت آرت اکسپکتروم کالرفیکس


برند بعدی مربوط به شرکت آرت اکسپکتروم کالرفیکس می باشد. این پرایمر در رنگهای متنوعی ارائه شده است که همین امر قدرت انتخاب هنرمند را بسته به نوع نقاشی و رنگهای کاربردی بالا می برد. این محصول کاملا غیر سمی است. فروشندگان این محصول مدعی هستند که از این متریال می توان به طور کامل به عنوان فیکساتیو نیز بهره بود. این محصول در 20 رنگ مختلف عرضه شده است. این پرایمر از مواد اکلریک ساخته شده است و برای بسیاری از سطوح مانند بوم، فلز و کاغذ قابل استفاده است. همچنین بسته های کاغذ که با این متریال پوشانده شده نیز در دسترس هستند. این کاغذ ها در گرم های 140 و 300 موجود هستند. سطحی که این متریال در اختیار هنرمند می گذارد تا حدی بافت دار و زبر است. زبری این سطح تا حدی است که منجر به استفاده بیش از حد و هدر رفت پاستل نخواهد شد. بر روی این سطح می توان لایه های زیادی از پاستل را کارگذاری کرد. سطح این پرایمر در برابر رطوبت بسیار مقاوم است.

گلدن پاستل گراند

گلدن پاستل گراند


کاغذ کالرفیکس

کاغذ کالرفیکس


لازم به دکر است که متاسفانه مواد ذکر شده در بالا در دسترس مصرف کننده ایرانی قرار ندارد و بسیاری از هنرمندان و فروشندگان لوازم هنری در ایران اطلاع چندانی از پاستل پرایمر ها ندارند.


ترجمه، گرد آوری و تهیه مطالب: جواد اکبر زاده



دیدار - دریچه ای به کلاسهای اخیر

نگاه مختصری به آنچه که اخیرا در کلاسهای حضوری گذشته است.
فیلمهای کوتاه از کارهای در حال انجامی که در آموزشگاه نقاشی ایکاروس و توسط هنرجویان سیاوش مهویس صورت گرفته است.

نقاشی های ما با شما سخن میگویند

اثری از هنرمند آموزشگاه مرتضی طاهری

اثری از هنرمند آموزشگاه مهدیه عبدالعلی زاده

آثاری از هنرمند آموزشگاه بنفشه حسینی

 

کلاسهای ایکاروس

دیـــدگـــاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال نظرات



🎭 روز شمار هنری
امروز ۲۰۲۴/۰۹/۱۵ میلادی برابر با یکشنبه، ۲۵ شهریور ۱۴۰۳هجری شمسی که مصادف میباشد با سالروز تولد سین فیراسی یا سیلپا بهیراسری، مجسمه ساز ایتالیایی

سین فیراسی یا سیلپا بهیراسری، مجسمه ساز ایتالیایی

 ادامه مطلب 

©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به آموزشگاه نقاشی ایکاروس میباشد 2024-2009