آموزش نکات تکنیکی در طراحی با مداد

نویسنده: ایکاروس

نکات مهم و در عین حال ساده ای در تکنیک و آموزش طراحی با مداد وجود دارد که رعایت آنها میتواند باعث متفاوت تر شدن نتیجه طراحی شما با آنچه بطور معمول در آثارتان اتفاق میافتد، بشود. چنانچه مایلید جدای از در نظر گرفتن سطح توانایی و جایگاه خود در این هنر، تجربه دلچسب تر و بی دردسر تری از کار با مداد داشته باشید، توجه به نکات آموزشی زیر و رعایت آنها را به شما توصیه مینماییم:

قبل از شروع، همچنین میتوانید مطالب آموزشی و رایگان طراحی چهره را نیز مطالعه بفرمایید.


یکی از آثار طراحی با مداد

یکی از آثار طراحی با مداد هنرجویان


۱ - از یک مداد به تنهایی برای طراحی استفاده نکنید

یکی از نکات مهم در طراحی ای که قرار است طبیعی و واقعی بنظر بیاید، رعایت اصل استفاده از بیش از یک مداد میباشد. مدادهای مختلفی برای طراحی وجود دارند. مدادهای سری H و مدادهای سری B و مدادهای دیگر.

حداقل کاری که شما میتوانید انجام دهید این است که بجای طراحی با یک مداد، طبق پیشنهاد ما از یک مداد HB و یک مداد 6B استفاده کنید و حتما آن را با HB شروع نمایید. شروع کار با مداد HB بسیار توصیه میشود. این مداد بخاطر نوک نازکتر و در نتیجه تیزتر و همچنین خشک تری که نسبت به مداد 6B دارد، میتواند منفذهای کاغذ را بهتر پوشانده و پر کرده و بافت ریزتر و نرمتری در ابتدای کار به شما بدهد. رعایت این نکته باعث میشود تا سطح کاغذ شما از زیر با تنالیته و بافت فشرده تری پر شود. پس از این از مداد 6B برای افزودن تیرگیهای بیشتر استفاده کنید. مداد 6B نوک نرمتری نسبت به HB داشته تیرگی عمیقتری ایجاد مینماید. نوک نرمتر مدادی مانند 6B توانایی پوشاندن منفذهای کاغذ را کمتر دارد. ولی چون شما از قبل با مدادی مانند HB سطح یکدستری را در لایه های زیرین طرحتان ایجاد کرده اید، قادر خواهید بود تا تیرگی حاصل از 6B را بخوبی و با کمترین بافت و حالت دون دون شدن، بروی کاغذ بنشانید.


مدادهای 6B و HB

از نکات مهم: فقط با یک مداد نقاشی نکنید


استفاده از محو کن مناسب در طی مراحل کار، نیز در نرمی و بنوعی بی بافت شدن طراحی نهایی شما بسیار موثر میباشد. پس فراموش نکنید که با انتخاب درست کاغذ و مداد و محو کن، اثر نهایی شما میتواند از این رو به آن رو شود!


۲ - زیر کار به اندازه کافی کاغذ بگذارید

بسیاری از افرادی که طراحی را تازه شروع کرده اند بدون توجه به اینکه باید حجمی از کاغذ زیر کارشان قرار داشته باشد، مداد را برداشته و بروی کاغذی که روی تخته شاسی نصب کرده اند شروع به کار مینمایند. سختی و سفتی سطح تخته شاسی که زیر کار قرار دارد باعث میشود تا اثر مداد، فاقد بافتی نرم و همگن، از کار در آید و در نهایت به زمختی و دون دون شدن سایه روشنها منجر شود.

چنانچه حجم نسبتا زیادی از کاغذ زیر کار قرار بگیرد، این مشکل مرتفع گشته و نرمی کاغذهای زیرین، در بافتهای ایجاد شده بروی کاغذ رویی اثرگذای کرده و چنانچه بقیه نکات مربوط به نرم کردن سایه روشنها را نیز رعایت نمایید، نرمی و همگنی سایه روشنها و بافت نرمتر و صافتری را در تنالیته حاصله تجربه خواهید کرد.

پس فراموش نشود که هرگز بروی کاغذ تک برگی که مستقیما بروی یک سطح سخت مانند سطح تخته شاسی چوبی یا پلاستیکی و غیره قرار میدهید طراحی نکنید.


۳ - تست کیفیت کاغذ قبل شروع طراحی

باید توجه داشت که هر کاغذی برای هر طراحی ای مناسب نیست. نمیتوان بدون در نظر گرفتن نوع و بعضا مارک کاغذ، کار را شروع کرد و از نتیجه حاصله راضی بود. از نکاتی که میباید رعایت شود یکی همین توجه به کیفیت کاغذ میباشد. مخصوصا اگر طراحی شما قرار است طبیعی و عکسگونه از آب در بیاید. باید توجه داشته باشید که کاغذهایی با بافت ریز و نرم برای اینگونه آثار مناسبتر خواهند بود. حتی بهتر است دو طرف کاغذی که خریداری نموده اید را قبل از شروع بکار تست نمایید و هر طرف که اثر مدادتان بروی آن نرم تر و دارای دانه های ریز تر و بافت فشرده تر و یا دون دونهای بهم نزدیکتری بود را برای کار انتخاب کنید. متاسفانه در حال حاضر وضعیت بازار کاغذ در ایران بگونه ای است که ممکن است شما در یک باکس کاغذ خریداری شده از یک برند، کاغذهای گوناگونی را مشاهده نمایید که از نظر کیفیت و چگونگی تراکم بافت با یکدیگر متفاوت باشند.

بعضا مشاهده شده که یک طرف کاغذ بهتر و مناسبتر از طرف دیگر برای کار کردن بوده است. برای تست کیفیت بافت کاغذ با یک مداد HB در گوشه ای از کاغذ به آرامی و بدون فشار دادن به مداد تنالیته بزنید. همین عمل را در سوی دیگر کاغذ انجام دهید. اگر تنالیته حاصله در دو سوی کاغذ از نظر کیفیت بافت ایجاد شده و درشتی و ریزی دانه های تولید شده با یکدیگر اختلاف داشت، سمتی را برای کار انتخاب نمایید که دانه ها و بافت ریزتر و فشرده تری را به شما داده است.

۴ - نتراشیدن محو کن طراحی

محو کن طراحی از کاغذ فشرده شده تشکیل شده است و بسته به نوع و جنس، و همچنین برند آن از تنوع و گوناگونی نسبی ای برخوردار است. شکل ظاهری آن مانند مدادی است که دو سر آن تراشیده شده باشد. نوک محو کن پس از استفاده، بتدریج به مداد و یا ذغال آغشته گشته و تیره و سیاه میشود. بعضی از هنرجویان ویا افرادی که به تازگی با این وسیله آشنا شده اند ممکن است برای برگرداندن نوک محو کن به حالت تمیز و پاکیزه اولیه، نوک آن را با مداد تراش یا با کاتر تراشیده و سعی در زدودن سیاهیها بنمایند. این کار نه تنها کمکی به عملکرد بهتر محو کن شما نمینماید بلکه بدلیل ناصاف شدن نوک محو کن، عملا تولید لکه های ناخواسته و اضافی در سایه روشنهای طراحی شما نموده و باعث افت کیفی تنالیته در کارتان میگردد.


محو کن را بهیچ وجه نباید تراشید

محو کن را نتراشید


محو کن را بهیچ وجه نباید تراشید. نوک محوکن هیچ نیازی به پاک شدن ندارد. با این حال اگر واقعا احساس نمودید که نوک محو کنتان دارای تیرگی بیش از حد میباشد و سطح مورد نظر شما را زیادی تیره مینماید، بهتر است با تکه ای پارچه و یا دستمال کاغذی قدری نوک آن را پاک نمایید. در صورتیکه این عمل هم پاسخگوی نیاز شما نبود، بهتر است محو کن دیگری تهیه نموده و آن را مختص قسمتهای روشن، و محو کن قبلی تان را مختص قسمتهای تیره بکار ببرید.


۵ - تمیز و بکر نگاه داشتن کاغذ

از نکات مهم دیگر تمیز و بکر نگه داشتن کاغذ پیش از شروع طراحی میباشد. بسیار اتفاق میافتد که افراد هنگام خرید کاغذ، یا هنگام حمل و نقل آن، و یا لحظاتی پیش از شروع به کار، به سطح کاغذ به طرق مختلف آسیب زده و یا آن را از حالت تمیز و بکر اولیه خارج نموده و باعث ایجاد شکستگی و یا لکهای ناخواسته در سطح کاغذ و یا در گوشه کنار آن میگردند.

دستمالی کردن و گذاشتن انگشتها بروی سطح کاغذ و در محلی که قرار است طراحی را انجام دهیم، لکهایی را بروی طرح شما ایجاد مینماید که زدودن آنها و یا از بین بردنشان تقریبا از محالات مینماید. هنگام بدست گرفتن برگه کاغذ و بردن آن از محلی به محل دیگر، باید بسیار با ملایمت رفتار نمود. طوری که کاغذ لابلای انگشتانتان دچار هیچگونه تا خوردگی و یا تغییر حالت نگردد. رعایت نکردن این نکته باعث ایجاد شکستگیهای کوچک و نیمدایره مانندی در جاهای مختلف کاغذ میگردد که جای آنها تا آخر بروی طراحیتان مانده و هیچ راهکاری برای برطرف نمودن و یا پنهان کردن آنها وجود ندارد.


یک طراحی با مداد اثر هنرجویان ایکاروس

یک اثر هنرجویان ایکاروس، سمت چپ خود عکس و سمت راست طراحی با مداد مییاشد.




دیدار - دریچه ای به کلاسهای اخیر

نگاه مختصری به آنچه که اخیرا در کلاسهای حضوری گذشته است.
فیلمهای کوتاه از کارهای در حال انجامی که در آموزشگاه نقاشی ایکاروس و توسط هنرجویان سیاوش مهویس صورت گرفته است.

نقاشی های ما با شما سخن میگویند

اثری از هنرمند آموزشگاه لیدا سماک

اثری از هنرمند آموزشگاه لیدا سماک

اثری از هنرمند آموزشگاه مریم انصاری

 

کلاسهای ایکاروس

دیـــدگـــاه

  ایدا حامدی

زمان: چهارشنبه، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۶:۲۰:۳۸

خوبه بعضی نکات من معلم نقاشی هستم ☺

↩ پاسخ به پیام

  حبیبه

زمان: یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۵:۴۶

خیلی ممنون خوببببببببببه

↩ پاسخ به پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال نظرات



🎭 روز شمار هنری
امروز ۲۰۲۴/۱۰/۱۰ میلادی برابر با پنجشنبه، ۱۹ مهر ۱۴۰۳هجری شمسی که مصادف میباشد با سالروز تولد آلبرتو جاکومتی، نقاش و مجسمه ساز سوئیسی

آلبرتو جاکومتی، نقاش و مجسمه ساز سوئیسی

 ادامه مطلب 

©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به آموزشگاه نقاشی ایکاروس میباشد 2024-2009