نکات مهم در نقاشی رنگ روغن

نویسنده: ایکاروس، بروزرسانی: چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶

نکات فراوانی در نقاشی کردن با رنگ روغن وجود دارد که ماحصل سالها تجربه اندوزی هنرمندان و اساتید و کارکشتگان این هنر میباشد. نکات ریز و درشتی که هرچند ممکن است در وحله اول ساده بنظر آیند، اما در نهایت نقاش را در مسیری هموار تر به حرکت در می آورند. رعایت همین نکات به ظاهر ساده میتواند شما را از خیلی از دردسرهای جانبی که نقاشی کردن با رنگ روغن میتواند در پی داشته باشد، رهایی بخشد. در اینجا ما ۸ نکته مهم در نقاشی رنگ روغن را که شاید نمیدانستید و رعات نمیکردید، بازگو کرده و توصیه مینماییم حتما این نکات را رعایت کنید:


۱ - تمیز کردن درب روغن بزرک پس از استفاده

از روغن بزرک در نقاشی رنگ روغن استفاده فراوان میشود. درب برخی از شیشه های حاوی این روغن بصورت فشاری باز میشود. درب های فشاری مانع از به بیرون ریخته شدن محتوای درون ظرف، هنگام واژگون شدن آن میگردد. برای باز کردن این درب ها میبایست ابتدا درب را به سمت پایین فشار داده و سپس آن را چرخانده و باز نمود.

چنانچه از روغنهای دارای درب های فشاری استفاده میکنید به خاطر داشته باشید که حتما پس از باز کردن و استفاده از روغن، با تکه ای پارچه، دور دهانه بیرونی ظرف را پاک و تمیز نمایید. توصیه میشود حتی اگر از روغن های با درب معمولی نیز استفاده میکنید، اینکار را انجام دهید. چرا که دور دهانه بیرونی ظرف که به روغن آغشته شده، به مرور حالت شکرکی و چسبنده پیدا کرده و مخصوصا درب های فشاری را دچار مشکل میکند و باعث چسبیدن درب به دهانه و باز نشدن آن میگردد. بروز این حالت شما را برای باز کردن درب روغن با مشکل زیادی مواجه خواهد کرد.


۸ نکته مهم در نقاشی رنگ روغن

دهانه بیرونی ظرف روغن را پس از استفاده تمیز کنید


پس بهتر این است که قبل از پیش آمدن این حالت با استفاده از یک تکه پارچه و تمیز کردن دور دهانه بیرونی ظرف پس از هر بار مصرف ، خود را از این درد سر نجات دهید.


۲ - تنظیم سه پایه نقاشی متناسب با قد و شرایط فیزیکی خودتان

اغلب سه پایه های موجود در بازار دارای پیچ ها و یا گردونه های قابل تنظیمی میباشند که به شما امکان میدهد تا ارتفاع قرار گیری تابلو نقاشی را در روبروی خود تنظیم نمایید. یکی دیگر از نکاتی که کمتر به آن توجه میشود تنظیم سه پایه نقاشی است. متاسفانه اغلب هنرجویان بدون در نظر گرفتن جا و ارتفاع مناسب برای بومی که روبرویشان و بروی سه پایه قرار میدهند، شروع به نقاشی میکنند.


تنظیم سه پایه نقاشی

سه پایه را طوری تنظیم نمایید که مجبور به خم شدن نباشید


بوم نقاشی میبایست طوری روبروی شما قرار گیرد که برای کار کردن و قلم زدن مجبور به خم شدن نباشید. قوز کردن و قرار گرفتن در حالت خمیده هنگام کار، علاوه بر اینکه از میزان تسلط شما بر کار میکاهد، به مرور موجب گرفتگی عضلات گردن و کمر شده و در دراز مدت مشکلات و عوارض جسمی ناگواری را موجب میشود.


۳ - روغن زدن زمینه قبلی

بسیاری از تازه کارهای نقاشی رنگ روغن نمیدانند که پیش از رنگ گذاری بروی تابلویی که از قبل شروع به کشیدنش کرده اند، میبایست بوسیله قلم مو قسمتهای قبلی را با قشر نازکی از روغن بزرک بپوشانند. از نکات مهم نقاشی رنگ روغن همین روغن زدن زمینه میباشد. این عمل به شما کمک میکند تا قلم مویتان بروی قسمتهای قبلی روان تر و نرم تر حرکت نماید. همچنین باعث میگردد تا محل بهم رسیدگی قسمتهایی که تازه کار میشود با قسمتهایی که قبلا کار شده اند، مات نشده و شفاف باقی بماند.

البته باید به سه نکته اساسی توجه داشت. یکی اینکه همانطور که اشاره شد قشر روغن میبایست بسیار کم استفاده شود. دیگر اینکه حتما پس از عمل روغن زدن، با یک تکه پارچه بدون پرز و تمیز، روی این قسمتها کشیده تا روغن اضافی پاک شود. چنانچه این کار صورت نگیرد، روغنهای اضافی شُره کرده و بصورت گوله شده در آمده و به سطح کار ظاهر ناخوشایندی میدهد. نکته سوم اینکه چنانچه قصد داشته باشیم بخشی از اثر را کار کنیم، عمل روغن زدن میبایست محدود به همان ناحیه باشد و از روغنکاری کل تابلو خودداری کرد. چرا که روغن باقیمانده روی سطح قسمتهایی که کار نمیشود، حالت چسبنده پیدا کرده و پرز و گرد و خاک محیط را بخود جذب نموده و وضعیت نامناسبی را جهت ادامه کار ایجاد مینماید.


● نکته مهم دیگر: هرگز بروی کار نیمه خشک روغن نزید. چرا که باعث درهم رفتگی و مخلوط شدن رنگها و ایجاد ضایعه در قسمتهای مذکور میگردد.

۴ - کار نکردن روی تابلویی که بصورت کامل خشک نشده

نکته مهم دیگری که شاید خیلی از تازه کارها و کسانی که بصورت آماتوری و خود آموخته به نقاشی رنگ روغن میپردازند ندانند این است که به هیچ وجه نباید روی تابلویی که کاملا خشک نشده و نیمه خشک میباشد، کار کرد. چنانچه کار تابلویی به روز بعد کشید و رنگها حالت نیمه خشک داشت، نباید بروی آن قسمتها رنگ گذاری کرد و یا اینکه آن قسمتها را روغن مالی کرد. رنگ گذاری بروی قسمتهای نیمه خشک باعث میگردد تا این قسمتها بدلیل پوشیده شدن با رنگ تازه بصورت خشک نشده باقی بمانند. در نتیجه لایه های رویی که در مجاورت هوا قرار دارند زودتر خشک شده ولی لایه زیرین به همان صورت نیمه خشک باقی میماند و بمرور زمان و به تدریج که شروع به خشک شدن میکند باعث جابجایی لایه های رویی و در نهایت ترک خوردن رنگهای کل تابلو میگردد.


۵ - استفاده از جرم رنگ کافی و اجنتاب از رنگ رقیق در لایه های اول و دوم

استفاده از روغن بزرک برای رقیقتر و روانتر حرکت کردن قلم مو بروی بوم مرسوم است. میبایست توجه داشت که کنترل میزان غلظت رنگ در لایه های اول و دوم رنگ گذاری در کیفیت نهایی تابلوی شما بسیار موثر میباشد. زیاده از حد رقیق بودن لایه های رنگی یا به اصطلاح آبرنگی کار کردن تابلو، بخاطر حجم زیاد روغن موجود در رنگ رقیق، گرد و غبار محیط را بخود جذب کرده و تابلوی شما را پر از پرز و گرد و خاک میکند.


۶ - صحیح و سالم نگاهداری قلم موها

انتخاب نوع قلم موی نقاشی، و همچنین نگهداری صحیح از آن، علاوه بر آنکه میتواند در کیفیت تابلوی نقاشی شما اثر گذار باشد، هزینه های جانبی شما را نیز کاهش میدهد. بسیار دیده شده است که هنرجویان، قلم موهای مورد استفاده شان را خوب نگهداری نکرده و مجبور به تهیه دوباره قلم مو میشوند. به خاطر داشته باشید که قلم موهایتان را همیشه طوری نگاهداری نمایید که سر آنها تحت فشار نبوده و از حالت اولیه خود، خارج نشوند. کج شدن و یا باز شدن نوک قلم مو، مخصوصا اگر نیاز به ظریفکاری در کار داشته باشید، مساوی است با غیر قابل استفاده شدن آنها و نیاز به خرید مجدد قلم مو. همیشه جا و فضای کافی برای نگهداری و کنار هم قرار نهادن قلم موها در نظر بگیرید و آنها را در محفظه های کوچک و کم جا قرار ندهید.


۷ - در شرایط نوری نا مناسب کار نکنید

هرگز در شب و در محیطی که دارای نور مناسب نمیباشد، کار نکنید. بهترین شرایط از نظر روشنایی، کار کردن در طول روز و نور طبیعی میباشد. تنها در نور روز است که ما رنگها را درست میبینیم و تشخیص میدهیم. اما از آنجا که امکان کار کردن در چنین شرایط ایده آلی برای همگان و بصورت همیشگی وجود ندارد، بهتر است با فراهم کردن شرایط نوری مناسب خود را از خطر درست تشخیص ندادن رنگها بیمه کنید. نور هایی که بصورت معمول در منازل ما وجود دارد، اغلب با نور طبیعی روز بسیار اختلاف داشته و رنگهای موجود در مدل را به گونه ای دیگر بما مینمایانند. شما در شب رنگهایی را بروی بوم میگذارید، و صبح با کمال تعجب مشاهده خواهید کرد که از آنچه شب پیش مشاهده و ثبت کردید نشانی نیست. چنانچه مجبور به کار کردن در شب هستید، در این صورت باید شرایط نوری مناسب و پایداری مهیا کنید. خوشبختانه لامپهایی امروزه در دسترس ماست که میتواند این نیاز ما را برطرف نماید.

برای اینکه شرایط نوری مناسبی برای تشخیص درست رنگها داشته باشیم میتوانیم از لامپهای کم مصرف موجود در بازار استفاده کنیم. دو لامپ با نور سفید بعلاوه یک لامپ با نور زرد شرایط مناسبی را از نظر دید و روشنایی کافی جهت درست دیدن و درست تشخیص دادن رنگها فراهم میسازد. نور بیش از حد زرد، باعث میشود رنگها را گرمتر از آنچه هستند ببینیم و نور سفید که بیش از حد باشد باعث سردتر به نظر آمدن رنگها میشود. لامپ کم مصرف مورد استفاده باید از نوع مرغوب و پر نور باشد. در حال حاضر لامپهای پارس خزر برای اینکار مناسب میباشند.


آموزش شرایط نوری برای نقاشی کردن

آموزش شرایط نوری برای نقاشی کردن

ولتاژ چهل یا شصت پارس خزر برای اینکار کفایت میکند. دو لامپ سفید و یک لامپ زرد از این لامپها شرایط نوری مناسبی را برای شما مهیا مینماید که میتوانید بخوبی رنگها را ببینید و تشخیص دهید. (لامپهای نیم پیچ وزن و حجم کمتر داشته و نور بیشتری نسبت به لامپهای تمام پیچ دارند.)


۸ - استفاده از چوبدست

یک تکه خیزران نسبتا بلند میتواند بعنوان تکیه گاه دست، هنگام کار با قلم مو و رنگ، مورد استفاده قرار گیرد. بهترین وسیله ای که میتوان بعنوان چوب دست و تکیه گاه برای کنترل بیشتر دستی که حامل قلم موست بکار گرفت، خیزرانهایی است که در بعضی از گلفروشیها قابل ابتیاع میباشد. البته از هر وسیله دیگری که مانند این چوبهای خیزران بلند و باریک و همچنین سبک باشند، هم میتوان استفاده نمود مانند یک ته چوب بلند و سبک. نام دیگر چوب خیزران، بامبو (BAMBOO) میباشد.


چوبدست در نقاشی

چوب خیزران




دیدار - دریچه ای به کلاسهای اخیر

نگاه مختصری به آنچه که اخیرا در کلاسهای حضوری گذشته است.
فیلمهای کوتاه از کارهای در حال انجامی که در آموزشگاه نقاشی ایکاروس و توسط هنرجویان سیاوش مهویس صورت گرفته است.

نقاشی های ما با شما سخن میگویند

آثاری از هنرمند آموزشگاه سحر تربر

اثری از هنرمند آموزشگاه میترا بهاری

اثری از هنرمند آموزشگاه فاطمه مرتضی طاهری

 

کلاسهای ایکاروس

دیـــدگـــاه

  جواد حسنی

زمان: سه شنبه، ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۳:۵۷:۳۳

ممنون راهنمایی خوبی بود

↩ پاسخ به پیام

  سارا

زمان: چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۵۵:۵۶

سلام
ببخشید من نقاشی با رنگ روغن کار میکنم ولی نمیدونم چرا بعد از خشک شدن طرح ام روی بوم روغن پس میده. باید چیکار کنم تا درست شه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰:۵۵

لطفا بفرمایید برای روغن، رنگ روغن و بوم مصرفی خود از چه برندهایی استفاده میکنید؟ احتمالا اشکال در برندهایی است که استفاده میکنید.

↩ پاسخ به پیام

  مروارید

زمان: شنبه، ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | ۰۲:۲۲:۳۱

سلام. تشکر میکنم از مطالب مفیدتون. من یه سوالی داشتم. یه قسمتی از یکی از تابلو های من کمی روغن بزرک به صورت قطره روی بوم خشک شده چطور میتونم پاکش کنم؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | ۲۰:۲۲:۵۹

با یک کاغذ سمباده نرم میتوانید قطره خشک شده را از بوم پاک کنید.

↩ پاسخ به پیام

  سما ارشدي

زمان: پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۰:۳۲:۵۲

سلام وقت بخير. من رنگ روغن ماريس خريدم و يه مقدار رقيق كار كردم ولي خشك نمي شه. به نظرتون اصلا خشك مي شه؟ و اينكه چقدر طول مي كشه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | ۲۲:۳۰:۴۰

رنگ روغن ماریس کلا رنگ مرغوبی نیست. اما نه تا این حد که خشک نشود. فرمودید مقداری رقیقش کردید. آیا از روغن بزرک ایرانی استفاده کردید حین کار؟ اگر از روغن ایرانی استفاده کردید احتمالا علتش همین است. مخصوصا اگر مارک روغن مورد استفاده تان پرشین باشد. روغن بزرک پرشین تا انقلاب حضرت مهدی هم در مجاورت هوا بماند، خشک نمیشود. 😅😊

↩ پاسخ به پیام

  تبسم

زمان: یکشنبه، ۲ آذر ۱۳۹۹ | ۰۰:۱۰:۵۴

سلام استاد من اين پيغام رو خوندم كه شما فرموديد روغن پرشين خشك نميشه من كارم مشكل خورده يجاهايي خشك شده بقيه نشده حتي ب صورت لايه نازك بعد از چند هفته امروز خشك كن وستا زدم ولي درست نشد و كارمو بايد تا يه هفته با تيپاكس به شهرستان بفرستم براي جشنواره ،لطفا راهنمايي كنيد😥وارنيش هم نميشه زد چون كامل خشك نيس هنوز بعضي قسمتها چسبناكه چاره چيه كارمم بد ديده ميشه بجز خيس بودن 😣؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۲ آذر ۱۳۹۹ | ۰۹:۵۵:۳۳

اشتباه اولتان این بوده که روغن بزرک پرشین استفاده کرده اید. اشتباه دومتان هم این بوده که از خشک کن وستا استفاده کردید. این یعنی الفاتحه. متاسفانه راه حلی به ذهنم نمیرسد جز اینکه از این به بعد از مارکهای بی کیفیت متریالهای نقاشی استفاده نکنید. کلا دور وستا و پرشین و سایر مارکهای وطنی را خط بکشید. فقط قلم موهای ایرانی قابل استفاده اند. که البته آنها هم اگر راستش را بخواهید، ایرانی نیستند و در چین ساخته میشوند. حتی بومهای موجود هم، بسیار بی کیفیت اند و میبایست قبل از شروع بکار زیر سازی شوند.

↩ پاسخ به پیام

   بهناز

زمان: دوشنبه، ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۹:۵۱:۰۳

ممنون از اطلاعات مفیدتون. من از رنگ دستت و بزرگ و تزبانتین ایرانی استفاده می کنم که حدود بیست سال پیش خریداری شده. چند تا سوال دارم که ممنون می شم پاسخ بفرمایین.
۱. بعد از خشک شدن کارم دون دون میشه و حتی گاهی همون موقع رنگ زدن هم حالت دون دون ایجاد میشه روی کارم آیا دلیلش استفاده از میزان زیاد روغن و تربانتین هست یا بخاطر قدیمی بودن متریالم هست؟
۲. آیا لایه های اولیه نقاشی باید رقیق تر کار بشن و لایه های رویی غلیظ تر؟
۳. نسبت استفاده از رنگ و روغن یا تربانتین چقدر باید باشه.
ممنون.

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | ۲۰:۱۸:۴۳

من متوجه منظور شما از رنگ دستت نشدم. نمیدانم اشتباه تایپی داشتید یا نه؟ اگر منظور مارک رنگ است، من همچین برندی به گوشم نخورده است. همینطور دون دون شدن موقع کار هم اتفاقی است که قاعدتا نباید بیافتد. مطمئن هستید رنگی که دارید استفاده میکنید رنگ روغن است؟ چون چیزی که شما دارید مطرح میکنید اول از همه این فرضیه را قوت میبخشد که اساسا رنگ دیگری را بجای رنگ روغن دارید استفاده میکنید. بهتر است اول از این مطمئن شویم تا بعد سراغ علتهای دیگر برویم.
در مورد سئوال دوم باید گفت که کاملا بستگی به کار شما دارد. لایه اول میتواند هم غلیظ باشد هم رقیق. اما لایه های بعدی (اگر حالت اصلاحی نداشته باشند)، حتما رقیق تر استفاده میشوند.
سئوال سوم هم پاسخش این است که معمولا نسبت روغن به تربانتین را دو به یک استفاده میکنند. دو تا روغن یکی تربانتین

↩ پاسخ به پیام

  شاهین یوسفی نژاد

زمان: دوشنبه، ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | ۲۲:۵۸:۰۷

سلام وقتتون بخیر
استاد من روی شیشه رنگ روغن زدم ۲ روزه خشک نشده هیچ حلالی بهش نزدم و رنگم قدیمیه ۱۵ ۱۶ ساله پیشه یعنی دلیلش خراب شدنه رنگه؟
ممنون میشم راهنماییم کنین

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | ۰۰:۰۳:۴۰

رنگ مرغوب بسیار بیشتر از 15 یا 16 سال میماند و خراب نمیشود. در صورتیکه رنگتان مرغوب بوده باشد، اگر رنگ زیادی استفاده کرده اید و بدون هیچ حلالی بوده است، قدری بیشتر صبر کنید. ممکن است برای خشک شدن به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

↩ پاسخ به پیام

  شاهین یوسفی نژاد

زمان: چهارشنبه، ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | ۱۳:۴۱:۰۵

ممنونم از پاسخگوییتون
اگه خراب شده باشه نشونش اینه که خشک نشه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | ۲۲:۱۱:۴۶

لطفا برند رنگتان را بفرمایید. از چه مارکی استفاده میکنید؟

↩ پاسخ به پیام

  مجتبی

زمان: پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | ۱۲:۳۴:۲۴

سلام استاد
آیا برای نقاشی می توان از رنگ روغن ساختمانی استفاده کرد؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | ۲۱:۴۱:۴۲

شما خودتان میفرمایید رنگ روغن ساختمانی. طبعا این رنگ کاربرد هنری نداشته و نمیتواند جایگزین رنگ روغن نقاشی که با حساب و کتاب و فرمولهای خاص تهیه میشود، بگردد.
البته شاید از رنگ روغن ایرانی بهتر باشد. 😅😊

↩ پاسخ به پیام

  ساناز

زمان: پنجشنبه، ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۵:۵۹:۰۳

شما که اینقدر وطنت را میکوبی چرا در راستای پیشرفتش تلاش نمیکنی. چرا اطلاعات و تجربه هات را در اختیار تولید کننده داخلی نمیذاری؟ لابد ایرانی نیستی. عربی یا یهودی هستی

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۸:۴۱:۵۲

اول اینکه من وطنم را نکوبیدم. جنس آشغال شما را کوبیدم. یعنی میفرمایید جنس آشغالی که شما تولید میکنید مساویست با وطن؟!!!!
دوم اینکه فکر کنم این شمایی که ایرانی نیستی. چون اگر ایرانی بودی بجای کلمه لابد از کلمه شاید استفاده میکردی
سوم اینکه شما از کجا اینقدر مطمئن هستید که من و سایر همکارانم در این راستایی که میفرمایید قبلا تلاش نکرده ایم؟
چهارم اینکه این تولید کننده ای که میفرمایید چنانچه مثل شما فکر کند که هرکس از محصولش راضی نبود حتما یا عرب است یا یهودی، پس در این صورت سرانجام این تلاشهایی که رهنمود میفرمایید هم از پیش معلوم است. - خلاصه: نرود میخ آهنی در سنگ

↩ پاسخ به پیام

  لیلی

زمان: یکشنبه، ۴ آبان ۱۳۹۹ | ۲۱:۳۷:۳۶

سلام
وقتتون بخیر
مرسی از اطلاعات مفیدی که گذاشتید
من از رنگ روغن ریوز استفاده میکنم یکم با ترکیب کردن رنگها مسئله دارم احساس میکنم خوب نمیشه رنگها رو روی بوم محوکرد جوری که حدومرز مشخص نشه ممنون میشم راهنمایی کنید

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۴ آبان ۱۳۹۹ | ۲۳:۱۳:۰۹

اینجور مواقع بوم و ساپورتی که استفاده میکنید در محو کردن رنگها و از بین بردن مرزها، نقش اول را بازی میکند و نقش دوم را کیفیت و برند رنگ. بهتر است بوم را با جسو و سمباده برای کار با رنگ زیر سازی و آماده نمایید و سپس بروی آن رنگ گذاری کنید.

↩ پاسخ به پیام

  پریسا

زمان: دوشنبه، ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | ۲۰:۰۱:۴۷

سلام استاد خسته نباشید. من از رنگ روغن وستا استفاده میکنم.امروز موقع شستن قلمو متوجه شدم قلمم تمیز نمیشه و حالت چسبناک داره. ممنون میشم راهنمایی کنید🙏🌹

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | ۲۲:۲۹:۵۰

توصیه اول ما به شما این هست که وستا را دور بریزید و از رنگ روغن به معنای واقعی آن استفاده کنید. دوم اینکه برای شستن قلم مو، این پست ما در اینستاگرام را مشاهده نمایید:
شستن قلم مو

↩ پاسخ به پیام

  فرنوش

زمان: دوشنبه، ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | ۱۸:۴۴:۰۲

سلام ،من ۶ سال پیش نقاشی رنگ روغن روی بوم و کار کردم چون تازه آموزش دیده بودم ولی دیگه ادامه ندادم ،الان ۳ تا تابلو از اون سال تا حالا دارم فقط نمیدونم برای اینکه تثبیتش کنم که بدم قاب بگیرن چی استفاده کنم یعنی آخر کاروقتی کاملا خشک شد چی بزنم ؟؟ممنون میشم راهنماییم کنید 🙏

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۸:۵۱

اگر با رنگ روغن کار کرده باشید، باید بگویم که رنگ روغن نیاز به تثبیت شدن ندارد. برای محافظت از رنگها، پس از اینکه مدت زیادی از خشک شدن آن گذشته باشد، از ورنی رنگ روغن استفاده میکنند. توصیه مهم: بهیج وجه از ورنی ایرانی استفاده نکنید.

↩ پاسخ به پیام

  azar

زمان: سه شنبه، ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۶:۲۷:۳۷

سلام ی سوال داشتم، بجای روغن برزک از روغنهای معمولی یا زیتون هم میشه استفاده کرد؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۲۰ آذر ۱۳۹۹ | ۰۸:۱۵:۰۴

ممکن است بتوانید مثلا از روغنهای خوراکی استفاده کنید. اما احتمالا برای خشک شدن رنگها در زمان مناسب دچار مشکل شوید. همینطور هم معلوم نیست که در اثر گذشت زمان چه تغییراتی در کار شما که با روغنی غیر از بزرک ترکیب شده است، رخ بدهد. اینست که روغن بزرک که در تمام این موارد آزمایش شده و امتحان خود را پس داده است، توصیه میشود. روعن گلرنگ نیز استفاده میشود.

↩ پاسخ به پیام

  رقیه جهان پناه

زمان: سه شنبه، ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۷:۳۶:۴۳

استاد من از تینر استفاده میکنم واسه رقیق کردن.کارم اشتباهه؟؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۸:۲۷:۳۷

بله. تینر مدیوم مناسبی برای رنگ روعن نقاشی نیست.

↩ پاسخ به پیام

  عاطفه

زمان: پنجشنبه، ۴ دی ۱۳۹۹ | ۲۱:۴۳:۲۴

سلام برای رقیق کردن رنگ من فقط از روغن برزک استفاده میکنم به نظر شما باید تربانتین و روغن برزک را باهم مخلوط کنم یا همان برزک کافی است چون تربانتین وستا خیلی چسبناک میشه
جسو چه مارکی خوب است و آیا می توان زمان زیادی نگه داشت چون یک کیلویی میفروشن و میترسم خشک شود
در مورد ورنی هم وینزور سخت پیدا میشود و نمیدونم چه مارکی بعد از آن خوبه که نقاشی را زرد نکنه
ممنونم از پاسختون

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۵ دی ۱۳۹۹ | ۰۹:۰۵:۰۲

تربانتین خشک کننده است. میتوانید در صورت لزوم استفاده نمایید
توصیه جدی: از برندهای ایرانی استفاده نکنید. برندهای خارجی که در دسترس هستند را تهیه نمایید. برای تهیه به مراکز معتبر مراجعه نمایید.

↩ پاسخ به پیام

  Sara

زمان: شنبه، ۲۰ دی ۱۳۹۹ | ۰۳:۱۹:۴۵

سلام ببخشید دو سوال دارم، من از رنگ روغن ونگوک‌ استفاده میکنم روغن بزرک مارک آمستردامه، مشکل اینه رنگها روی هم فید نمیشن، کلا روی سطح بدون رنگ هم فید نمیشن، با رنگ کمتر و قلم نرم تر هم امتحان کردم مشکل از چه چیزی میتونه باشه؟ مشکل دیگم هم اینه که تربانتین بشدت قلم و رنگو درجا خشک میکنه درحدی که قلمم شبیه آدامس خراب میشه، حتی یک نقطه هم‌میزنم قلم آدامس میشه، من ایران با محصولات ایرانی کار کردم در این حد خشک نمیکرد، خیلی ناامید شدم ...

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۲۱ دی ۱۳۹۹ | ۲۲:۵۷:۳۱

من متوجه نمیشوم که قلم مو شبیه آدامس خراب میشود به چه معنایی میباشد و چه حالتی برای قلم مو پیش میآید. توضیحات شما گنگ است، حداقل برای من.

↩ پاسخ به پیام

   فرشته

زمان: یکشنبه، ۲۱ دی ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۸:۱۲

سلام.برای رنگ آمیزی در سطوح دیگر مثل ساخته های خمیری با رنگ روغن باز هم باید از روغن برزک برای خشک کردن رنگ استفاده کنیم؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۲۱ دی ۱۳۹۹ | ۲۲:۵۸:۴۵

روغن بزرک اساسا برای خشک کردن رنگ نیست.

↩ پاسخ به پیام

  فهیمه

زمان: سه شنبه، ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | ۲۳:۱۹:۱۳

سلام استاد وقت تون بخیر
یه قسمتهایی از تابلویی که کشیدم ، از بعضی از زوایا تار و روغنی دیده میشه ، فکر میکنم که اون قسمتهارو در زمانی که رنگ زیرسازی رو میزدم روغن زیاد استفاده کردم.البته تا زمانیکه روی سه پایه و زیر نور هست
خیلی واضحه ولی روی دیوار که نصب میکنم خیلی حالم گرفته میشه یه قسمتهایی از بعضی زوایا تار دیده میشه و اصلا درختایی که تو اون قسمت کشیدم هیچی دیده نمیشه.میخواستم ببینم راهی داره که درستش کنم؟ رو اون قسمت دوباره برگهای درختارو بیشتر کردم ولی بازم درست نشد.ممنون

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۱:۲۴:۳۹

احتمالا همانطور که متوجه شده اید خودتان، روغن زیاد و رنگ بیش از حد رقیق شده استفاده کرده اید. ممکن است مشکل دیگری هم برایتان پیش بیاید و آنهم جذب گرد و غبار بمرور زمان، در همان قسمتهاست. اغلب افراد حتی کسانیکه آموزش میبینند و تحت تعلیم هم هستند ممکن است این اشتباه را مرتکب شوند و با رنگ آبکی و خیلی رقیق شده کار کنند که این مشکلات را برایشان ایجاد مینماید. فکر میکنم تنها راه حل، رنگ گذاری دوباره و با روش صحیح و اصولی میباشد.

↩ پاسخ به پیام

  فهیمه

زمان: چهارشنبه، ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | ۲۲:۱۸:۳۴

خیلی خیلی متشکرم استاد🙏

↩ پاسخ به پیام

  nerges

زمان: پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۴:۱۶:۳۴

سلام استاد
ببخشید من یه سوال داشتم که به نظرتون برای بهتر خشک شدن رنگ از تربانتین استفاده کنم بهتره یا از سانسادور ؟
و اینکه در حین کار بهتره که از لیکویین استفاده کنم تا کارم شفاف تر بشه یا از روغن بزرک استفاده کنم و بعدش وارنیش بزنم روش ؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۱ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۰:۲۵:۳۶

سانسادر بدون بو است و کسانی که ممکن است به بوی تربانتین حساسیت داشته باشند بهتر است از این محصول استفاده نمایند.
من خودم شخصا روغن بزرک را ترجیح میدهم به لیکوئین. اما هر دو قابل استفاده میباشند

↩ پاسخ به پیام

  nerges

زمان: یکشنبه، ۳ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۶:۴۲:۲۳

استاد ممنونم از راهنماییتون

↩ پاسخ به پیام

  زهرا

زمان: سه شنبه، ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۰:۰۱:۰۸

سلااااام
من نقاشی رو ب صورت خود آموخته در حال فرا گیری هستم تقریبا نزدیک یک سالع ولی میدونم ک خیلی آماتور هستم خب برای رقیق کردن رنگ روغن از تینر فوری ک باهاش قلمام میشورم استفادع کردم تا حالا رنگ، روغنمم وستا هست تا الان مشکلی روی کار های قدیمیم نداشتم ب نظرتون در آیندع این باعث میشع ک نقاشیام ترک بخورع؟و اینکه چطوری رقیق کنم رنگو با روغن بزرکی ک میفرمایید ؟ و از کجا تهیه کنم عطاری؟
وستا رو هم ک شما میفرمایید بریزید دور در مقایسه با برند های ایرانی کیفیت بهتری دارع و در مقایسه با برند های خارجی قیمت مناسبی دارع در کل من راضیم شما دلیلی ک میگید استفاده نکنیم چیه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۹:۳۲:۱۷

من همیشه تلاش افرادی را که بصورت خود آموز یاد گیری میکنند تحسین میکنم. اما یک مشکل بزرگ در خود آموزی وجود دارد و آنهم محدودیت مقایسه ای در نتایج خودآموزیهای شما با نتایج خودآموزیهای دیگران است. شما تا زمانی که با نقاشیهایی که با رنگهای بهتر کار نشده اند مواجه نشوید، ممکن است متوجه نشوید که مثلا زرد وستا چقدر چرک و کثیف و بی کیفیت است. همینطور قرمز و نارنجی آن و حتی بقیه رنگهای آن. و سفید آن چقدر ضعیف و کم قدرت است. و قهوه ایهای آن چقدر خام و تند است. شما ممکن است تا زمانی که با رنگ بهتر کار نکنید، متوجه نشوید که بدلیل فلیر زیاد موجود در این رنگها، چقدر پوشش رنگهای وستا کم است و چقدر بد روی بوم مینشیند. و شما ممکن است هیچگاه لذت نقاشی را درک نکنید و در توهم و تصور اینکه دارید نقاشی میکنید باقی بمانید.
خود آموزی مساویست با جستجوگری. خصلت جستجوگری را در خودآموزیهای خود بیشتر تقویت نمایید. شما فرض کنید که یک غذای بی کیفیت و ارزان را سالها از یک منبع تهیه کرده اید. قطعا به همه کاستیهای آن عادت میکنید. اما کافیست فقط یکبار همان غذا را با کیفیت بهتر از یک منبع دیگر، تجربه کنید. مسلما دیوار تفکرات گذشته تان فرو میریزد و تازه متوجه میشوید که چه غذای بی کیفیتی را بخورد شما میدادند. البته در این میان ممکن است افرادی هم باشند که به دلایلی همان محصول بی کیفیت را ترجیح بدهند. اینجا دیگر حساسیتهای شما و اینکه اصولا نگاه شما به مسائل تا چه حد ظریف و دقیق میباشد هم تعیین کننده است.
در مورد استفاده از تینر هم همینطور. اگر نسبت به نگهداری قلم مو ها و استفاده صحیح از آنها، وسواس و دقت کافی نداشته باشید، ممکن است هرگز متوجه نشوید که تینر چه بلایی بر سر قلم موها و رنگهای شما میاورد.
ضمنا روغن بزرک را میبایست از فروشندگان معتبر لوازم هنری تهیه نمایید.

↩ پاسخ به پیام

  سارا

زمان: جمعه، ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۲:۵۱:۵۵

سلام ببخشید من پنج سال پیش رنگ روغن خریدم چن تاشو باز کردم چن تاشم پلمبه ایا بازم قابل استفاده هست؟تاریخ انقضا نمیبینم روش مارک وستا هست

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۶:۴۷:۰۰

مارک وستا استفاده نکنید. نهایتا وینزور تهیه نمایید. کمتر از وینزور را توصیه نمیکنم.

↩ پاسخ به پیام

  رها

زمان: شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۸:۴۸:۳۳

سلام‌ استاد من هیچ سابقه و اطلاعاتی تو کارای هنری ندارم ولی چندروز پیش دلی یه بوم جیر مشکی خریدم و با رنگ روغن روش کار کردم و حین کار یک نفر بهم گفت که به رنگم روغن بزنم و خب من اصلا اطلاعاتی نداشتم برای همین روغن خوراکی استفاده کردم🤦‍♀️ الان تازه متوجه اشتباهم شدم و میشه بپرسم که اصلا کارم خشک میشه و اگه میشه حدودا چقدر طول میکشه یا چکار کنم که زودتر خشک بشه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۶:۵۱:۳۵

سعی کنید از روشهای صحیح بهره ببرید. وقتی از متریال صحیح استفاده نکنید نتیجه صحیح هم نخواهید گرفت و بعضی ضایعات ایجاد شده در کار جبران پذیر نخواهد بود

↩ پاسخ به پیام

  سلطانی

زمان: شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۳:۵۳:۲۸

سلام استاد من چند وقتی میشه بارنگ وستا نقاشیمو نسبتا تموم کردم ولی با این توضیحات شما دوست دارم رنگ وینزور بگیرم آیا میشه روی سطح نقاشیم که با وستا کار شده الان با رنگ وینزور کار کنم بعدا ترک نمیخوره رنگها ممنونم

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۶:۵۵:۴۰

اصولا وستا مردود است. اگر رنگ روغن وینزور تهیه نمودید بهتر است از اول کار کردن با این رنگ را تجربه نمایید. البته وینزور نوع آرتیستش توصیه میشود و وینروز معمولی یا همان وینتون هم رنگ مرغوبی محسوب نمیگردد

↩ پاسخ به پیام

  WMKH

زمان: جمعه، ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۰۰:۰۱:۵۶

سلام استاد من تازه میخوام رنگ روغن رو شروع کنم رنگ روغنه ماریس گرفتم روغنم هم پرشینه😐😭توی نظرات قبلی خوندم گفته بودیدمخلوط کردن این دوتا باعث میشه نقاشی خشک نشه .....اصلا خشک نمیشه یعنی یا حداقل چقد طول میکشه؟
من کارای اولم قراره روی مقوا باشه ، یعنی رو مقواهم خشک نمیشه؟
هیچ امیدی نیست؟ 😞
ممنون میشم جواب بدید🌹6۶

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۸:۱۴:۱۷

از تجربه ما استفاده کنید و روغن بزرک پرشیا را بریزید دور. روغن بزرک وینزور استفاده کنید.
ضمنا حتما هم میدانید که میبایست مقوا را زیر سازی کنید. در این زمینه هم تحقیق کنید.

↩ پاسخ به پیام

  مهرناز

زمان: جمعه، ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | ۱۴:۱۷:۱۶

سلام استاد من قسمتی از نقاشیم ترک خورده رنگش چطوری میتونم درستش کنم؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | ۰۸:۰۰:۲۵

با گالری شیث تماس گرفته و مشکل خود را با ایشان مطرح نمایید. گالری شیث در زمینه مرمت اثار فعالیت دارد. تلفن گالری: 02166709185

↩ پاسخ به پیام

  هانیه

زمان: یکشنبه، ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۰:۴۶:۳۳

سلام استاد
ممنون از نطالب بسیار مفید شما.
من یه تابلو نقاشی رنگ روغن خریدم که پس زمینه مشکی داره
ولی به دکور خونم نمیاد میخوام رنگ پس زمینه رو روشن کنم، مثلا کرم یا سفید. امکانپذیره؟ یه کم با کار رنگ روغن آشنایی دارم و چندتا تابلو کشیدم اما اینو میترسم دست بزنم خراب بشه
پیشنهاد شما چیه؟ رنگ گذاری کنم؟ اول برزک بزنم بعد رنگ و برزک؟ اگه راهنمایی بفرمایید خیلی ممنون میشم.

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۹:۳۵:۳۱

چنانچه در انجام نقاشی رنگ روغن مهارت دارید، میتوانید مبادرت به رنگ گذاری روی لایه های قبلی تابلوتان نمایید.
اما تصور من بخصوص با توجه به سئوالی که نمودید، این است که برای انجام این عمل فاقد تجربه کافی هستید. خصوصا اینکه موضوع فقط به تغییر رنگ بک گراند ختم نخواهد شد و احتمالا شما برای اینکه بک گراندتان از موضوع اصلی تابلو، بریده نشده و جدا نشود مجبور خواهید شد که محل تلاقی کناره های موضوع با بک گراند را هم مجددا کار کنید. و این نیاز به دانش و تجربه کافی دارد. پیشنهاد من این است که با توجه به حساسیتی که نسبت به این تابلوی بخصوص دارید، از این اقدام منصرف شوید.

↩ پاسخ به پیام

  فاطمه

زمان: دوشنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۱:۰۳

سلام استاد روزتون بخیر
رنگ روغنی(وینزور) که سال ها پیش خریداری شده و مدت ها استفاده نشده هنوز قابل استفاده هست؟ یا اینکه موجب خرابی کار میشه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۶:۲۷:۰۵

عمر رنگ روغن مرغوب، طولانی است و به این زودیها خراب نمیشود. فقط بعضی رنگها ممکن است زودتر خشک بشوند. مانند قرمز ورمیلیون و یا آبی سرولین. رنگها تنها در صورتیکه خیلی سفت و خشک شده باشند ممکن است قابل استفاده نباشند.

↩ پاسخ به پیام

  امیر

زمان: دوشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۰ | ۱۶:۵۰:۰۸

با سلام و عرض خسته نباشید
من یک بوم از جنس جیر سیاه رنگ سفارش دادم و تمامی رنگ های روغن هم وینزور هست. آیا قبل از شروع نقاشی نیاز هست سطح بوم زیر سازی شود؟
سوال دوم اینکه از چه موادی باید استفاده کنم؟
سوال سوم انیکه برای جلوگیری از ترک خوردن رنگ چه کاری باید صورت بگیرد ؟در لایه های اولیه
و در نهایت برای کدر نشدن و زود خشک کردن چه کار هایی باید انجام شود؟

با تشکر از استاد گرامی

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۶ مهر ۱۴۰۰ | ۰۸:۴۳:۲۶

از مطالب این لینک کمک بگیرید. ظاهرا نیاز به زیرسازی هم ندارید. بصورت لایه های رقیق، رنگ گذاری شود. چون زیرسازی نمیشود، رنگها زود خشک میشوند.
پیشنهاد میشود قبل از شروع کار اصلی، در یک قطع کوچک، آزمون و خطا کنید.

↩ پاسخ به پیام

  Poi

زمان: چهارشنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۱۱:۰۷

سلام من تازه کار با رنگ روغن رو شروع کردم ولی راجب زیر سازی و استفاده از روغن بزرک چیزی نمیدونم
میشه بهم بگید دقیقا چه زمانهایی باید از این روغن استفاده کرد؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | ۲۱:۳۲:۳۰

کلا برای رقیق و روان کردن رنگ استفاده میشود.
مطالب این صفحه و کامنتهای آن را بخوانید

↩ پاسخ به پیام

  ناشناس

زمان: جمعه، ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | ۰۱:۲۷:۲۷

سلام ببخشید یه سوال داشتم
وقتی از رنگ روغن استفاده می‌کنیم و مقداری از اون باقی میمونه کجا و در چه وسیله‌ای نگهداریش کنیم که برای یه مدت باقی بمونه و خشک و خراب نشه رنگ روغنم وستا هست

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | ۰۹:۱۱:۲۹

کلا رنگهای روغنی در اثر ماندن در مجاورت هوا و گرما، به تدریج خشک میشوند. برای به تاخیر انداختن فرایند خشک شدن رنگها، میتوانید باقیمانده آنها را در یخچال و یا محیطهای سرد نگهداری نمایید. البته بعضی از رنگها اساسا و بخاطر ماهیت پیگمنتشان، زودتر از بقیه خشک میشوند. مانند قهوای برنت آمبر و یا آبی سرولین و یا قرمز ورمیلیون.

↩ پاسخ به پیام

  حیدری

زمان: شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۰ | ۰۰:۰۷:۰۴

سلام استاد خسته نباشید من تازه میخوام رنگ روغنو شروع کنم نظرتون راجب رنگ روغن وستا چیه

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۰ | ۰۹:۱۴:۲۷

اگر از من میپرسید به هیج وجه توصیه نمیکنم

↩ پاسخ به پیام

  Yegane

زمان: پنجشنبه، ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۱:۱۰:۳۰

سلام وقت بخیر
من دارم یه تابلو رنگ روغن کار میکنم که وسطای کار متوجه شدم رنگ بک گراندی که زدم خیلی با طرح اصلیم خوب نمیشه، رنگی که زدم هم تقریبا نیمه خشکه آیا میتونم رنگی که مد نظرم هست رو دوباره روش بزنم؟ خراب که نمیشه؟☹️

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۲:۴۵:۳۵

در همین مقاله اتفاقا به مورد شما اشاره شده. به هیچ وجه روی رنگ نیمه خشک رنگ گذاری نکنید. لایه های زیرین میباست کاملا خشک شده باشند

↩ پاسخ به پیام

  طیبه رحمتی

زمان: سه شنبه، ۲۴ آبان ۱۴۰۱ | ۰۲:۵۰:۰۴

سلام
وقت بخیر
چقدر خوب توضیح میدید و راهنمایی میکنید
ممنونم

↩ پاسخ به پیام

  مریم

زمان: چهارشنبه، ۷ دی ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۱:۱۵

سلام استاد من یه سوال دارم برای قسمت های خیلی ظریف مثل موهای ریز یا مژه یا سبیل حیوانات با چه قلموئی کار کنم منظورم تو کار رنگ روغنه؟من کلیپایی دیدم تو پینترست انگار با چیزی دیگه شبیه مداد یا پاستل رو بوم کار میکنند.این ممکنه؟ممنون میشم پاسخ بدین🙏🌹

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۹ دی ۱۴۰۱ | ۰۰:۵۹:۰۵

توضیحات شما گویای این نیست که دقیقا چه وسیله ای را مشاهده کرده اید. لطفا آدرس صفحه ای که دیده اید را در پاسخ این کامنت درج کنید تا بررسی کنم.

↩ پاسخ به پیام

  النا

زمان: چهارشنبه، ۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۹:۳۸:۲۳

استادعزیز،لطف بفرمایید اسامی دو برند رنگ روغن خارجی ک کیفیت و قیمت مناسب داشته باشه چیه و برای جلوگیری از نشستن پرز روی بوم درحین کشیدن چه اقدامی باید کرد و اینکه زیرسازی بوم برای رنگ روغن ب چه صورتی است
سپاس

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۵ اسفند ۱۴۰۱ | ۲۳:۴۵:۳۵

اگر میخواهید با برندهای درجه یک رنگ روغن آشنا شوید مقاله زیر را مطالعه نمایید
برندهای رنگ روغن حرفه ای
اما در شرایط حال حاضر ایران، تنها برند مرغوبی که میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، وینزور آرتیست میباشد.
علت نشستن پرز بروی نقاشی شما استفاده بیش از حد از روغن بزرک میباشد. بی کیفیت بودن روغن مصرفی هم میتوانید عامل این مسئله باشد.
برای ساخت بوم و زیر سازی آن به مقاله زیر رجوع نمایید
ساختن بوم نقاشی و آموزش زیر سازی آن

↩ پاسخ به پیام

  Fatemeh Mahmoudi

زمان: پنجشنبه، ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۳:۱۲:۵۰

سلام استاد خسته نباشید
من الان نزدیک به ۵ساله رنگ روغن کار میکنم و واقعا علاقه ی زیادی نسبت بهش دارم
اما متاسفانه شهریور امسال من یک حمله ی آسم بهم دست داد و بعد از اون بهم گفتن که به بوی رنگ روغن حساسیت دارم شما چه برندی رو پیشنهاد میکنید که ضد حساسیت یا بوی کمتری داشته باشه؟ چون رشته من نقاشی هست و در تیوپ رنگ که باز میشه من سرفه میکنم .
برند هایی که استفاده میکنم رامبرانت، وینزور ارتیست هستش

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۸:۱۰:۰۷

مطمئن هستید که به بوی رنگ حساسید؟ چون رنگ روغن بو ندارد. آیا پزشک به شما گفته که به رنگ روغن حساس هستید؟
خود رنگ روغن بویی ندارد. بیشتر ملزومات آن است که بو دارد. مانند تربانتین. معمولا هم حساسیت به بوی تربانتین است که در افراد وجود دارد. که در این صورت میتوان بجای آن از سانسادور استفاده کرد. (البته حتما نوع خارجی آن). به نظر من اول باید از اینکه واقعا بوی رنگ شما را آزار میدهد یا بوی چیز دیگر مطمئن شوید

↩ پاسخ به پیام

  شقایق

زمان: چهارشنبه، ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۱:۲۵:۱۶

سلام ببخشید من دومین تابلوی رنگ روغنمو کار میکنم و برا زمینه تصویر مشکل دارم
زمینه ش براقه و یکدست نیست لایه جدیدم روش زدم ولی بازم نور بهش میخوره انگار تیکه تیکه هست ممنون میشم راهنمایی کنید
نمیدونم چرا اینجور شده و چجور میشه درستش کرد

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۶:۰۶:۴۷

میبایست کل زمینه را مجددا و در یک مرحله رنگ گذاری نمایید. جرم لایه های رنگی در زمینه هم باید یکسان باشد. جایی از آن نازک تر و جای دیگر صخیم تر نباشد

↩ پاسخ به پیام

  باران

زمان: جمعه، ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۱:۳۸:۴۰

سلام استاد وقت بخیر ...من تازه تکنیک رنگ روغن رو ب صورت خود اموز شروع کردم و واس طراحی چهره نمیدونم ک باید اول لایه های تیره بزارم بعد روشن . یا از روشن ب تیره شروع کنم و اگ بخام ی تابلو بکشم حتما باید صبر کنم لایه ی قبلی خشک بشه بعد دوباره ادامه بدم؟! مثلا اگ رنگ پوست صورت رو زدم واس جاهای تیره ی صورت یا گونه بخام کار کنم باید بزارم لایه ی قبلی خشک بشه؟! و اینک میشه رنگ رنگ رو با اب رقیق کرد؟!

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۷:۴۶:۳۴

اول اینکه رنگ روغن را نمیشود با آب ترکیب کرد
دوم اینکه پیشنهاد میکنم دو تا مطلب زیر را بدقت بخوانید:
آلاپریما یا تکنیک خیس در خیس نقاشی
آموزش روش نقاشی چند قشری

↩ پاسخ به پیام

  Zahra

زمان: چهارشنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۴:۲۲:۴۸

سلام میشه نظرتون رو درباره رنگ روغن pebeo بگید. الان ۳ تا از اون دارم و می‌خوام بدونم می تونم باهاش کار کنم؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: چهارشنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۸:۵۴

تجربه خوبی از این برند نداشتیم. کم پوشش هست رنگهایش

↩ پاسخ به پیام

  سوری

زمان: چهارشنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۵:۵۶

درود بهترین نوع تینر برای شستشوی قلممو رو میفرمایید؟؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۸:۴۰:۳۴

کلا تینر جهت شستشوی قلم مو مناسب نمیباشد

↩ پاسخ به پیام

  پرنیا

زمان: دوشنبه، ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۸:۲۸:۲۸

سلام
من بین نقاشی سیاه قلم و رنگ روغن موندم یعنی یکی شو میخوام انتخاب کنم نمیدونم کدوم بهتره
خواستم ازتون بپرسم آیا رنگ روغن وستا بو داره؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۱۷:۲۳

اگر به اندازه کافی به تکنیک مداد تسلط دارید میتونید یا سیاه قلم با ذغال و یا تکنیک رنگ روغن را شروع کنید. ولی همانطور که گفتم طراحی با مداد و سیاه قلم با مداد سیاه را باید مسلط باشید
در مورد وستا ما اصولا وستا را رنگ روغن محسوب نمیکنیم. بسیار بی کیفیت و ناکارآمد است

↩ پاسخ به پیام

  نگار کیهانی

زمان: یکشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۲۰:۲۴:۴۵

با سلام و احترام جناب استاد. من چند عدد رنگ روغن قدیمی وینزور دارم میخواهم دربش رو باز کنم باز نمیشه. البته باید بگم رنگ روغن خودش خشک نشده و تیوبش نرم است ولی دربش رو اصلا نمیتونم باز کنم. سما راهکاری دارید بفرمائید. ممنون میشوم

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۸:۴۳:۰۳

دوست عزیز، مقداری آب جوش را روی درب (و بیشتر روی کناره های درب تیوب) بریزید. سپس یک دستمال برداشته و درب تیوب را باز کنید

↩ پاسخ به پیام

  علی رضا

زمان: سه شنبه، ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۲:۱۲:۵۵

سلام استاد مهربان شماچقدرخوب هستید این همه آموزش رایگان می دهد واقعا که شاگرداستاد نوه سی هستید حقیرخوداموزهستم ازشماخیلی یاد گرفتم سپاس

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۲:۳۸

شما خیلی خیلی لطف دارید. اما محض اطلاع شما عرض شود که بنده شاگرد استاد نوه سی نبوده ام. من افتخار شاگردی اساتید بزرگوار * استاد مهدی محمد علیزاده * و * حسن کیوان * را داشته ام.

↩ پاسخ به پیام

  علیرضا

زمان: جمعه، ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۲:۳۳

سلام بزرگوار عرض ادب و پوزش به به مقام شما بالاست حقیرازpedermonsteb الهام میگیرم وله صورت لایه لایه کارمی کنم استاد عزیز ایاهرلایه خشک شد عمل روغن زدن انجام دهم؟درضمن چون خودآموز هستم لایه رنگ مادر کارمی کنم تشکرجهت راهنمایی

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰:۳۵

عمل روغن زدن پس از خشک شدن کامل لایه قبلی، لازم است ازین جهت که حرکت قلم مو را نرم میکند و نتیجه مطلوب تری برای fade کردن رنگها میدهد. اما دو نکته را دقت کنید:
یکی اینکه فقط قسمتی را که میخواهید کار کنید روغن بزنید. قسمتهایی از تابلو که پی در پی روغن میخورند ولی بروی آنها کار نمیشود، بمرور گرد و غبار محیط را بخود جذب کرده و پرز میگیرند.
دوم اینکه روی قسمتی که روغن میزنید را قبل از شروع به رنگ گذاری، حتما با یک کهنه بدون پرز تمیز نمایید و روغن های اضافی را از روی بوم بزدایید. اگر اینکار را نکنید روغن های اضافی، شره کرده و در همان حالت شره کردن، خشک شده و بصورت گلوله های ناخوشایندی بروی تابلوی شما نمودار میشوند. اصولا روغن را در حجم خیلی کم و در حدی که سطح بوم فقط قدری به آن آغشته شود باید استفاده کرد.

↩ پاسخ به پیام

  مجید

زمان: دوشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۳:۰۳

سلام خسته نباشید برای شستشوی قلم مو هنگام نقاشی با رنگ روغن چه حلالی رو توصیه میکنید

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۸:۰۲:۱۰

شخصا از هیچ حلالی استفاده نمیکنم و فقط با صابون و آب داغ قلم مو میشورم.

↩ پاسخ به پیام

  sufi

زمان: سه شنبه، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۱:۰۸:۰۲

سلام استاد
من رنگ المانی خریدم اما سفید نداشت و وستا بجاش خریدم و چون برای رنگ سازی فقط ازش استفاده دارم ایا بازم به مشکل میخورم یا لازمه عوضش کنم؟
با تشکر

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۸:۰۳:۴۲

اساسا وستا را بعنوان "رنگ" به رسمیت نمیشناسم.

↩ پاسخ به پیام

  مجید

زمان: شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۴:۵۹:۳۶

سلام خته نباشید میشه نظرتون رو در مورد رنگ روغن کلاسیکو مایمری بپرسم

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۰:۴۲:۴۷

کلاسیکو مایمری در سطح student هست. پوشش کم و اغلب کم مایه گی رنگها از خصوصیات این رنگ است. سطح و کلاس آرتیست آن مایمری پورو است که در ایران موجود نیست و جزو یکی از با کیفیت ترین برندهای جهان است.

↩ پاسخ به پیام

  علیرضا

زمان: یکشنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۴:۳۰

سلام استاد خسته نباشید حقیرخوداموزهستم باوینزورووستاکارمیکنم و پارس بوم استفاده میکنم و تمام مقالات آموزشی شما را بسیار مطالعه میکنم وخیلی یادگرفتم لطفاراهنمای ام کنید تشکر

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۰:۴۳:۵۷

من در خدمتم

↩ پاسخ به پیام

  زینب رها

زمان: شنبه، ۵ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۸:۵۶:۴۷

فقط دارم اطلاعات جمع میکنم،برای کار با رنگ و روغن

↩ پاسخ به پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال نظرات



🎭 روز شمار هنری
امروز ۲۰۲۴/۰۹/۱۵ میلادی برابر با یکشنبه، ۲۵ شهریور ۱۴۰۳هجری شمسی که مصادف میباشد با سالروز تولد سین فیراسی یا سیلپا بهیراسری، مجسمه ساز ایتالیایی

سین فیراسی یا سیلپا بهیراسری، مجسمه ساز ایتالیایی

 ادامه مطلب 

©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به آموزشگاه نقاشی ایکاروس میباشد 2024-2009