نویسنده: ایکاروس، تاریخ انتشار: سه شنبه، ۴ شهریور ۱۳۹۹
یکی از مهمترین ملزومات برای زیر سازی نقاشی، جسو می باشد. زیر سازی، خصوصا اگر در نقاشی رنگ روغن رئالیستی و فوتورئال و هایپررئال مد نظر باشد، نیازمند تجربه و ابزار و مواد خاص است و طریقه استفاده و نحوه کار با جسو به عنوان ماده مناسب برای زیرسازی (پرایمر)، از مواردی است که آشنایی با آن ضروری و مهم مینماید. زیر سازی نقاشی با جسو نیز به اندازه خود نقاشی قدمت دارد و تولید ماده زیرسازی نیز دارای پیشینه و قدمت تاریخی می باشد. این ماده در انواع مختلف و با خواص گوناگونی تولید می شود و برندهای مختلفی از آن نیز در بازار وجود دارد.
به طور کل جسو به دو دسته سنتی و مدرن تقسیم میشود و باید گفت که امروزه در فروشگاهها نوع مدرن آن در دسترس ما میباشد.
جسوی سنتی از ترکیب سفید آب (پودرگچ و آب) یا خاک بسیار نرم، و چسب پوست خرگوش ساخته می شود. توجه داشته باشید که نوع سنتی آن، یک ماده انعطاف پذیر نمی باشد و ترکیب پایدار و مستحکمی برای بومهای نقاشی به حساب نمی آید. به بیان دیگر سطح منعطف بوم و حرکتهای آن منجر به ترک خوردن سطح جسو شده و باعث صدمات جدی به اثر هنری خواهد شد. ولی بسیاری از هنرمندان ریسک این مشکل را پذیرفته و به دلیل مزایای زیادی که دارد، از آن استفاده می کنند. در کنار این مشکلات، پرایمر سنتی امتیازات خاص خود را دارا می باشد. این ماده با بافت لطیفی که دارد، زیبایی بسیار چشم نوازی را در بافت نقاشی ایجاد مینماید و تابش نور به این ماده منجر به افکتهای بسیار زیبا در رنگهای نقاشی شما خواهد شد. این ماده زمانی که بر روی ساپورت قرار میگیرد یک سطح بسیار ظریف و لطیف را ایجاد می نماید که بسیار برای نقاشی رنگ روغن مناسب است. اما بسیاری از اساتید از این ماده برای نقاشی اکریلیک و حتی تمپرا نیز استفاده می نمایند. اما باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که کار کردن با این متریال به هیچ عنوان برای هنرمندان مبتدی توصیه نمی شود. زیرا کنترل این ماده و استفاده از آن نیازمند تجربه زیاد و مهارت می باشد و همانطور که گفته شد این ماده پس از خشک شدن بسیار حساس و شکننده است.
امروزه اکثر هنرمندان از نوع مدرن جسو استفاده می کنند. ترکیبات نوع مدرن از رزین اکریلیک، دی اکسید تیتانیوم و یا همان رنگ سفید و کربنات کلسیم (گچ) تشکیل می شود. اکریلیک یک ترکیب پیچیده شیمایی می باشد که در یک پوشش پلاستیکی خشک می شود. تیتانیوم باعث می گردد که اکریلیک به شدت سفید و مات شود که همین امر قدرت پوشانندگی آنرا بالا می برد. در نهایت گچ به مواد ذکر شده اضافه می گردد. هدف از اضافه کردن گچ به این مواد پایدار کردن آن برای قرار گرفتن در سطح کار و همینطور ایجاد بافت است. از طرف دیگر گچ یک جاذب قوی و مناسب برای مواد رنگی به حساب می آید. یکی از نکات بسیار مثبت برای پرایمری که به سبک و روش مدرن تولید شده است بر پایه آب بودن آن است. برای رقیق کردن این ماده فقط کافیست که مقدار کمی آب را به محلول اضافه نمایید و آنرا بر روی سطح ساپورت خود قرار دهید. همین موضوع نوع مدرن این ماده را به عنوان یکی از محبوب ترین پرایمرها (ماده مناسب زیر سازی) تبدیل کرده است. این پرایمر، امروزه در انواع مختلف در بازار وجود دارد و یکی از خصائص بارز پرایمرهای امروزی، در صد غلظت آن می باشد. برخی از جسوها حالت کرمی و بسیار سنگین دارند که نشان از غلظت و خلوص بالای آنها می باشد و برخی دیگر رقیق تر بوده و می توان آنها را مستقیما بر روی ساپورت قرار داد. مزیت جسوهای غلیظ این است که هنرمند خود می تواند درصد غلظت آنرا به وسیله آب تغییر داده و کنترل نماید. توجه داشته باشید که اگر غلظت جسوی شما از حد معینی کمتر باشد در پایان کار رد قلمو بر روی ساپورت شما باقی خواهد ماند. از طرف دیگر اگر جسو از حد متداول آن غلیظ تر باشد نیز ممکن است در روی سطح ساپورت حالت برآمده ایجاد نماید.
اما پس از یک شرح کلی از این متریال و ماهیت آن اکنون به معرفی برندهای معتبر و مشهور آن می پردازیم.
جسوی اشمینک
اولین مارکی که به معرفی آن خواهیم پرداخت محصول شرکت مشهور اشمینک می باشد. این جسو به شما یک پوشش نیمه ترنسپرنت می دهد و مقاومت بسیار مناسبی نیز در برابر نور دارد. از طرف دیگر رنگ، بسیار خوب بر روی این پرایمر می نشیند. این ماده زمانی که در حالت خیس قرار دارد تا حدی ترنسپرنت (شفاف و منعکس کننده نور) به نظر می آید اما بعد از نشستن بر روی ساپورت و خشک شدن آن تغییر ماهیت داده و به یک لایه پوششی با پوشانندگی قوی و مات تبدیل می شود. این جسو را میتوان مستقیما مورد استفاده قرار داد. اما توصیه شده برای کاربری بهتر 10 درصد آب نیز با آن ترکیب شود. این محصول را میتوان با رنگهای اکریلیک، به رنگ دلخواه در آورد. توصیه می شود که برای کاربری بهتر، سه لایه نازک از آنرا بر روی ساپورت جایگذاری کنید. توجه داشته باشید که همیشه میباست بعد از خشک شدن کامل لایه زیرین اقدام به جای گذاری لایه بالایی نمایید.
جسوی لیکوئیتکس
برند بعدی لیکوئیتکس می باشد. این مارک به صورت تخصصی و در انواع مختلف دست به تولید جسو میزند. بدین معنی که هنرمند گزینه های گوناگونی را برای انتخاب در اختیار دارد. این شرکت بیش از 10 مدل از انواع این ماده را تولید می نماید. این محصول با گذشت زمان دچار ترک خوردگی نشده و از طرف دیگر هیچ گونه زردی نیز با تابش نور در آن پدیدار نمی شود. همین ویژگی ها این محصول را تبدیل به یکی از محبوب ترین مارکها در میان هنرمندان کرده است. محصولات لیکوئیتکس، غلظت های مختلفی را شامل می شوند. دو نوع اصلی آن فوق سنگین و جسوی ابتدایی نام دارد که نوع فوق سنگین آن برای هنرمندان حرفه ای و نوع ابتدایی آن برای هنرجویان و افراد مبتدی مناسب می باشد.
جسوی گرام باکر
محصول بعد، گرام باکر می باشد. این محصول نیز شهرت جهانی دارد. این کمپانی آمریکایی از سال 1906 در حال فعالیت است و به صورت تخصصی به تولید محصولات بر پایه اکریلیک می پردازد. دیگر محصولات این شرکت، شفاف کننده اکریلیک و انواع چسبهای هنری است. از خصوصیات بارز این محصول قابل استفاده بودن آن برای هر سطحی می باشد. و تنها با یک لایه می توان یک ساپورت قابل قبول برای کار را آماده کرد. این محصول به هیچ عنوان رفله ناخواسته نور ندارد. اما باید توجه کرد که نمی توان آن را با مارکهای دیگر جسو به طور همزمان استفاده کرد. زمان خشک شوندگی این جسو بسیار سریع می باشد و در حدود 20 دقیقه کاملا خشک می شود. این موضوع را می توان یکی از نقاط قوت این محصول به حساب آورد زیرا باعث سرعت در کار خواهد شد. نکته جالب در مورد این محصول این است که در ترکیبات خود پودر مرمر دارد که باعث لطافت و کیفیت بسیار بالای آن خواهد شد. از طرف دیگر پودر مرمر دوام بیشتری به ساپورت خواهد داد و بافت مناسب و ظریفی را نیز تولید خواهد کرد.
جسوی وینزور
برند بعدی که به معرفی آن خواهیم پرداخت محصول شرکت مشهور وینزور اند نیوتون می باشد. البته این شرکت در ایران نیازی به معرفی ندارد و در میان تمام هنرمندان نامی مشهور و معتبر است. پیش از این، این شرکت به دلیل تولید رنگ روغن مشهور و شناخته شده بوده است. اما محصول وینزور یکی از با کیفیت ترین و بهترین انواع جسو در بازار است. در کنار کیفیت بالا این محصول از قیمت مناسبی نیز برخوردار می باشد. این به معنی ارزان بودن این محصول نمیباشد، بلکه با توجه به غلظت و کیفیت آن می توان آنرا یک محصول مقرون به صرفه تلقی کرد. این محصول از مواد اکریلیک بسیار باکیفیت ساخته شده که در آن از ترکیب رنگدانه های سفید بسیار قدرتمند نیز بهره گرفته شده است. به طور کلی جسوی وینزور یک محصول با دوام و ماندگار می باشد که برای هنرمندان حرفه ای یک انتخاب خوب و مناسب به شمار می آید.
جسوی گلدن
برند بعدی گلدن می باشد. این کمپانی نیز یکی از شرکت های مشهور در تولید پرایمر و محصولاتی شبیه به آن است. جسوهای این شرکت از لطافت و ظرافت خاصی برخوردار است و همینطور کیفیت بسیار بالایی دارد. این ماده زمانی که خشک می شود از انعطاف بسیار بالایی برخوردار است که یکی ازنکات مثبت آن است. باید گفت که این پرایمر با بومهایی با الیاف پنه سازگار تر از بومهای با الیاف کتان می باشد. برخی از هنرمندان تمایل به نقاشی بر روی ساپورتهای آلمینیومی و دیگر فلزات دارند. اگر شما نیز جزو این هنرمندان هستید گلدن یک انتخاب عالی برای شما می باشد. خصوصا اگر چهار نوبت گلدن را در جهت های مختلف بر روی آن پیاده نمایید در نتیجه بافتی که این محصول روی سطح ساپورت ایجاد می نماید موجب درخشندگی بیشتر رنگ خواهد شد. این کمپانی هم محصولات خود را در اندازه های گوناگون ارائه می نماید.
جسوی هندی آرت
محصول بعدی هندی آرت می باشد. این متریال به گفته سازنده آن حاوی هیچ نوع مواد سمی نیست. این شرکت از سال 1974 فعالیت می کند. قدرت هندی آرت بسیار زیاد است و پس از جای گذاری، به هنرمند یک سطح نرم و بسیار صاف را تحویل خواهد داد. خاصیت آن به گونه ای است که تمام رنگ قلمو را تا قسمت انتهایی آن به خود جذب می نماید. هندی آرت یکی از با کیفیت ترین و قوی ترین در بین تمام جسوها می باشد و از نظر قیمت نیز منطقی و مناسب در نظر گرفته شده است. این متریال در سایت آمازون نیز امتیاز بالایی را به خود اختصاص داده است که نشان از رضایت مصرف کنندگان آن دارد. این شرکت پرایمرهای خود را در سه کلاس تولید می نماید. کلاس اول کلاس دیزاینر حرفه ای (Designer’s ) است، کلاس دوم هندی آرت (Handy Art) که برای مصارف عمومی و کلی می باشد و کلاس سوم این جسوT اساتید کوچک (Little Masters ) است که برای مصرف هنرمندان آماتور و کودکان در نظر گرفته شده است. کلاس دیزاینر این محصول نه تنها از غلظت بسیار بالایی برخوردار است بلکه کیفیت رنگ دانه های آن نیز بسیار مرغوب می باشد. از طرف دیگر ساپورت تهیه شده توسط این متریال یک سطح بسیار صاف و با بافتی زیبا را در اختیار هنرمند قرار میدهد.
جسوی آرت ادونتیج
مدل بعدی که به بررسی آن خواهیم پرداخت مدل آرت ادونتیج می باشد. اولین خصوصیت این محصول اقتصادی بودن آن است و در رنگهای سیاه، خاکستری و سفید موجود است. این متریال نسبت به سایر مارکها، خیلی سریع تر خشک می شود و می توان این مورد را جزو مزایای آن به حساب آورد. به طوری که شاید بتوان گفت کل پروسه خشک شدن در آن حدود چند دقیقه طول می کشد. اما در مورد این جسو برخی از هنرمندان گفته اند که نسبت به مارکهای دیگر کمی مشکل ثبات دارد. بدین معنی که بعد از خشک شدن در موارد نادر کمی عدم کیفیت و بافتهای ناخواسته در آن ایجاد شده است.
جسوی مایمری
آخرین مدلی که به بررسی آن خواهیم پرداخت جسوی مایمری می باشد. مایمری برای تمام سطوح اعم از چوب، پارچه و فلز مناسب می باشد و از کیفیت قابل قبولی نیز برخوردار است. کمپانی مایمری توصیه کرده است که برای استفاده بهتر، حتما آنرا با یک قلموی خیلی نرم بر روی سطح ساپورت خود پیاده سازی کنید. توصیه می شود که مایمری را با غلظت بالا استفاده نکنید زیرا منجر به پدید آمدن بافتهای ناخواسته شده و بر کیفیت ساپورت شما تاثیر می گذارد. مایمری مانند اکثر برندها، زود خشک نمی شود و توصیه می شود 24 ساعت پس از پیاده سازی شروع به کار رنگ بر روی آن نمایید. رنگدانه های موجود در مایمری بسیار قدرتمند می باشند و همین امر به درخشش رنگها در طول فرایند نقاشی کمک شایانی خواهد کرد. بافتی که این محصول در پایان کار به شما می دهد بک بافت نرم، زیبا و مخملی می باشد. این متریال در اندازه های مختلف و از 200 تا 500 میلی لیتر در دسترس است.
در پایان باید گفت که زیرسازی مناسب می تواند نقش بسیار موثر و اساسی در کیفیت نهایی اثر هنری شما داشته باشد و همینطور کمک زیادی به سهولت و تسریع فرایند کار خواهد کرد. کیفیت جسو نیز مانند کیفیت رنگ از اهمیت خاصی برخوردار است و رنگدانه های به کار رفته در آن تاثیر مشهود و قابل لمسی را در نتیجه نقاشی شما خواهند داشت.
دیدار - دریچه ای به کلاسهای اخیر
نگاه مختصری به آنچه که اخیرا در کلاسهای حضوری گذشته است.
فیلمهای کوتاه از کارهای در حال انجامی که در آموزشگاه نقاشی ایکاروس و توسط هنرجویان سیاوش مهویس صورت گرفته است.
نقاشی های ما با شما سخن میگویند
آثاری از هنرمند آموزشگاه سحر تربر
اثری از هنرمند آموزشگاه میترا بهاری
اثری از هنرمند آموزشگاه فاطمه مرتضی طاهری
کلاسهای ایکاروس
دیـــدگـــاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
بخشهای مورد نیاز علامتگذاری شدهاند *
محمدرضا عباسی
زمان: سه شنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۹:۰۹
سلام. از متن خوبی که منتشر کردید استفاده کردم. بسیار متشکرم.
فقط یادآوری میکنم که املای فارسی واژه Acrylic، «اکریلیک» است، نه «اکلریک»، که در سرتاسر مقاله بارها به خطا تکرار شده است.
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: چهارشنبه، ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ | ۰۰:۰۳:۰۷
دوست عزیز ممنون از اینکه وقت گذاشتید و این نکته را گوشزد نمودید. اصلاح شد. از اینکه ما را در جهت بهبود مطالبمان یاری نمودید سپاسگزاریم.
↩ پاسخ به پیام
مهرسا پژوهش
زمان: چهارشنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۷:۱۴
سلام.مارک جسوی من westa و ایرانیه. نمیدونم برای مارکشه یا کلا مدل جسو اینطوریه که وقتی به بوم یا چوب میزنم ، نقاشی و رنگ به خورد پارچه نمیره و نمای بدی میگیره نسبت به کارایی که زیرسازی نکردم
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: جمعه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ | ۰۸:۲۳:۲۳
شک نکنید که بخاطر برندش هست. وستا را دور بریزید و از برند معتبر خارجی استفاده کنید. جسوی وینزور مناسبه. اگر مشگل هزینه ای داشتید از جسوهای روسی که ارزانتر هستند استفاده کنید.
↩ پاسخ به پیام
Maryam
زمان: شنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۵:۱۴:۵۳
خیلی ممنونم از توضیحات مفیدتون . من جسوی هندی آرت دیزاینر رو تهیه کردم همونطور که گفتید غلیظه ، از اونجایی که تا حالا از جسو استفاده نکردم میخواستم بپرسم آیا باید رقیقش کنم و اگر بله لطفا بفرمایید چطور ؟
ممنونم از لطفتون
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: یکشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ | ۰۶:۳۶:۳۶
بله حتما باید رقیقش کنید. با آب رقیق میشود. میزان رقیق شدن بستگی به نوع جسو و همچنین نوع نقاشی ای که میخواهید بکشید دارد. ما معمولا برای نقاشی های ظریف و ساخت وساز، جسوی رقیق شده را سه بار بروی بوم با قلم مو میزنیم. و هرسه بار هم قبل از جسو، بوم را با سمباده کاغذی نرم، سمباده میزنیم. یک بار هم بعد از آخرین جسو سمباده میشود. یعنی کلا چهار بار بوم، کاغذ سمباده میخورد. باید به تجربه میزان غلظت جسو را با توجه به نیازتان در نقاشی بدست بیاورید. کلا جسو غلیظ برای حرکت قلم مو بروی بوم مشکل ایجاد میکند
↩ پاسخ به پیام
مریم
زمان: سه شنبه، ۹ آبان ۱۴۰۲ | ۱۶:۴۰:۵۶
سلام وقت شما بخیر
من روی بوم چسب جسو زدم و الان ۲ روز میگذره
ولی خشک نشده،علتش چیه؟یا چجوری میتونم درستش کنم؟
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: پنجشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۵:۰۹
لطفا بفرمایید از چه مارک جسو استفاده کردید؟
↩ پاسخ به پیام
Maryam
زمان: یکشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۰:۲۶:۱۳
خیلی ممنونم از توضیحات دقیق و مفیدتون .
موفق باشید.
↩ پاسخ به پیام
مرتضی
زمان: جمعه، ۱۶ تیر ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰:۱۹
سلام خسته نباشین من میخوام خودم حسو درست کنم شما می تو نید کمکم کنید
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: جمعه، ۱۶ تیر ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۹:۵۰
متاسفانه خیر. کیفیت جسو مورد استفاده در نتیجه نهایی کار خیلی تاثیر دارد. ساختن جسوی حرفه ای و مرغوب نیاز به تخصص و تجربه دارد.
↩ پاسخ به پیام
علیرضا
زمان: دوشنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۲ | ۱۲:۵۵:۵۲
سلام استادعزیزفقطچسب چوب بجای جسوخوب است وزیررنگفقط باروغن چطور؟؟
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: سه شنبه، ۲۰ تیر ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰:۵۱
من متوجه نشدم منظور شما از این سئوال چیست. لطفا واضح تر بیان کنید
↩ پاسخ به پیام
علیرضا
زمان: سه شنبه، ۲۷ تیر ۱۴۰۲ | ۲۳:۱۸:۰۳
سلام شب بخیر یعنی چسب چوب بجای جسوبزنیم وزیررنگ راباروغن برزک استفاده کنیم سپاس
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: چهارشنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۲ | ۲۰:۱۶:۰۳
چسب چوب کارکرد جسو را ندارد.
برای رقیق کردن رنگ در لایه های زیرین میتوان از روغن استفاده کرد
↩ پاسخ به پیام
Sara
زمان: چهارشنبه، ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۲:۵۵:۵۹
سلام وقتتون بخیر
من تازه میخوام نقاشی رنگ روغن رو شروع کنم. میخواستم بپرسم جسو زدن ضروریه یا اگه از یه بوم برند خوب استفاده کنیم لزومی نداره؟
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: سه شنبه، ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۵:۰۵
اگر هدف شما کشیدن نقاشی های طبیعی و هایپر رئال میباشد بوم جسوکاری شده خیلی مناسبتر است. حتی برای مبتدی
↩ پاسخ به پیام
فریدون
زمان: یکشنبه، ۲۳ مهر ۱۴۰۲ | ۰۰:۲۷:۱۰
سلام.چقدر واژگان بیگانه بکار بردین!آیا بیسواد هستید یا دوزاری؟!یا هردو! چهره ی شما به گزینه ی هردو میخوره!
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: دوشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۲ | ۱۱:۵۸:۵۴
درعوض کلام شما به کلام یک آدم متمدن فرهیخته میخوره. (؟) 🤔 شما به فرهیختگی خودت از خون ما گنه کاران دوزخی بگذر
↩ پاسخ به پیام
الهام
زمان: پنجشنبه، ۱۸ آبان ۱۴۰۲ | ۲۲:۴۰:۱۶
با سلام من جسوی مایمری خریدم و الان متوجه شدم روش نوشته برای رنگ های پایه آب. میتونم برای زیرسازی رنگ روغن استفاده کنم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: جمعه، ۱۹ آبان ۱۴۰۲ | ۲۱:۲۹:۳۹
بله. میتونید
↩ پاسخ به پیام
الهام
زمان: شنبه، ۲۰ آبان ۱۴۰۲ | ۱۳:۲۱:۳۰
سپاسگزارم.🙏
↩ پاسخ به پیام
مهرداد
زمان: پنجشنبه، ۱۶ آذر ۱۴۰۲ | ۲۱:۲۳:۲۳
قریب سی سال پیش بعنوان طرح کاد رنگ روغن رو در حد مبتدی یاد گرفتم
امروز فیلم یاد هندوستان کرد و تصمیم گرفتم مطالعه کنم و هدفم این بود که بجای خرید بوم مشکی اون رو با رنگ بسازم
معمولا سوال نمیپرسم
ولی وقتی دیدم با حوصله پاسخ همه رو میدید خیلی لذت بردم
تا اینکه به یک نظر خارج از احترام برخوردم و برخودم واجب دیدم با قدردانی از مطالب پرپربار سایت و پاسخ های دلسوزانه شما ، اعلام کنم احتمالا تسلط جنابعالی باعث حسادت است
برایتان آرزوی موفقیت و شادکامی و سربلندی دارم
اگر فرصت داشتید بفرمایید رنگ مشکی را بصورت کامل چطور روی سطح بوم اجرا کنم
سپاسگزارم
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: جمعه، ۱۷ آذر ۱۴۰۲ | ۲۳:۴۷:۵۹
ممنون دوست عزیز. چون تا بحال از بوم مشکی استفاده نکرده ایم، ممکن است پاسخ تخصصی تری نتونیم به شما ارائه بدیم. اما خوب ساده ترین کاری که به ذهن میرسد این است که بومتان را با رنگ مشکی ته رنگ بزنید. البته اگر با ساختن بوم و زیرکاری آشنایی داشته باشد میتوانید هنگام ساختن آن از رنگ مشکی استفاده کنید.
برای آشنایی با ساختن بوم این مقاله را مطالعه نمایید. فقط آنجاییکه صحبت اضافه کردن پیگمنت (ماده رنگی) میشود بجای رنگ توصیه شده از پیگمنت مشکی استفاده کنید. پیگمنت مشکی همانطور که گفتم چون مورد استفاده ما نیست برای آگاهی از پیگمنت مشکی با کیفیت باید پرس و جو نمایید.
↩ پاسخ به پیام
دانیال
زمان: جمعه، ۱۷ آذر ۱۴۰۲ | ۰۲:۵۴:۰۳
سلام و عرض ادب بنده هنرجوی نقاشیخط هستم با توجه به کیفیت بوم های توی بازار واسه کارام باید جسو بزنم به بوم؟
و اینکه بعضی اوقات رنگ از پشت پارچه بوم پس میده واسه چیه؟من واسه درست کردنش پشت پارچه رو اکرلیک سفید زدم این کار درستی هست؟
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: جمعه، ۱۷ آذر ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۲:۰۴
من در باره چند و چون بوم مورد استفاده در نقاشیخط اطلاعات چندانی ندارم. اما اگر به یک بوم با بافت نرم و لطیف احتیاج داشته باشید پیشنهاد ما این است که بوم آماده در بازار با بافت بسیار ریز را خریداری نموده و سپس دو سه دست کاغذ سمباده نرم بزیند و هر بار پس از سمباده، جسوی رقیق شده را روی بوم با قلم مو بزنید. آخرین بار هم پس از جسو سمباده بزنید و تمام.
↩ پاسخ به پیام
علی
زمان: دوشنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۲ | ۱۳:۴۷:۳۰
سلام آیا می تونم بومی که قبلا رنگ اکریلیک کار شده رو با جسو بپوشانم و دوباره روش نقاشی جدید بکشم و اینکه بومی های آماده بازار از بزند های خوب هم نیازی به جسو و زیر سازی دارن و حتما باید زیر سازی بشه؟
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: دوشنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۲ | ۲۰:۱۶:۳۸
آری یا نه به جواب سئوال شما کاملا بستگی به کاری که میخواهید روی بوم انجام بدهید دارد. چنانچه کار ظریف و پرداخت و ساخت و ساز نمیخواهید انجام دهید، میتوانید روی بوم قبلی، مجدد زیرسازی کرده و نقاشی کنید، اما چنانچه قصد انجام نقاشی با ظریفکاری دارید، روی بوم دسته اولی که جسو کاری شده نقاشی کنید
در مورد برندهای خوب بومها هم همین مسئله که ذکر شد، صدق میکند
↩ پاسخ به پیام
نوروزعلی علیزاده
زمان: یکشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۲ | ۱۷:۵۴:۲۲
سلام ، بنده برای زیر سازی بوم از روشهای متعددی استفاده کردم ولی از ترکیب روغن بزرک و سینکا و مقداری مل(پودر بتونه) به نسبت دو قسمت پودر سینکا و یک قسمت مل و روغن بزرک خمیری مانند رنگ سفید تولید می شود که با رقیق کردن آن با افزایش روغن بزرک و پوشش حداکثر دو بار روی بوم خام نتیجه خوبی حاصل می شود . شاید این هم نوعی جسوی دست ساز ایرانی باشد و به امتحان و تجربه آن هم بد نباشد.
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: یکشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۲ | ۲۳:۰۹:۰۷
ممنون از اینکه تجربیات خود را با دیگران به اشتراک میگذارید.
↩ پاسخ به پیام
الهام
زمان: دوشنبه، ۲ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۳:۲۱:۰۶
با سلام آیا میشه روی بومی که قبلا رنگ روغن کار شده جسو زد و دوباره کار کرد؟
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: سه شنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۲ | ۲۲:۱۳:۴۱
جسو برای بومی که قبلا رویش رنگ روغن کار شده، مناسب نیست
↩ پاسخ به پیام
الهام
زمان: شنبه، ۷ بهمن ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۹:۱۵
ممنون از پاسخ گویی تان
↩ پاسخ به پیام
علی
زمان: جمعه، ۶ بهمن ۱۴۰۲ | ۲۲:۲۶:۰۹
برای کلام بی ادبانه و حسادت آمیز آقای فریدون واقعا متاسفم. من هیچ واژگان بیگانه ای در متن شما ندیدم و اسامی برندها نیز قابل ترجمه نیستند. از ادبیات زیبا و محترمانه شما در جواب ایشان لذت بردم. همیشه سربلند باشید استاد.
↩ پاسخ به پیام
مجید
زمان: شنبه، ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ | ۰۱:۵۵:۱۰
سلام خسته نباشید روی جسوهای موجود در بازار مدیوم اکریلیک نوشته شده یعنی برای رنگ روغن مناسب نیست
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: دوشنبه، ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۰:۵۳:۲۵
برای رنگ روغن قابل استفاده است
↩ پاسخ به پیام
مجید
زمان: پنجشنبه، ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ | ۰۰:۰۵:۰۵
سلام خسته نباشد میخواستم بپرسم جسو soonet روسی جسوی مناسبی هست برای رنگ روغن
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: پنجشنبه، ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۱:۴۵:۵۶
با این برند اشنایی ندارم. ولی بطور معمول جسوهای روسی خصوصا اگر از مراکز معتبر تهیه شوند، بد نیستند
↩ پاسخ به پیام
مجید
زمان: جمعه، ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۲:۵۴:۲۳
ممنونم
↩ پاسخ به پیام
رها
زمان: یکشنبه، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۷:۰۷
سلام من روی بوم استفاده شده جسوی وستا زدم تا دوباره استفاده کنم اما وقتی با رنگ روغن روش کار کردم نقاشی کاملا ترک خورد
متاسفانه به بقیه بومام هم همین جسو رو زدم الان راهی نیس ک درستش کرد تا ترک نخوره؟
↩ پاسخ به پیام
مدیر
زمان: شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۸:۰۰:۳۰
جسو، صرف نظر از برندش، اساسا برای بومی که قبلا استفاده و رنگ گذاری شده باشد، بکار نمیرود. جسو برای زیر سازی اولیه کار مورد استفاده است. ضمنا زیر سازی اصولی با جسو، روش دارد و باید روش آن را فرا گرفت.
↩ پاسخ به پیام